Hoe voeg ik snelteksten toe aan een e-mail?

Bij het opstellen van e-mailberichten zul je vaak gebruik maken van steeds dezelfde teksten. Om te voorkomen dat je steeds dezelfde tekst moet typen kun je in Kolibri gebruik maken van z.g. snelteksten. Je stelt één keer je tekst op en met een simpele muisklik kun je die waar je maar wil in je berichten invoeren.

Om een sneltekst aan te maken klik je op het sneltekstknopje (1) en daarna op de groene knop 'Nieuwe sneltekst maken' (2).

Voer vervolgens een korte omschrijving in (1). Deze wordt gebruikt om de sneltekst makkelijk terug te vinden als je een sneltekst in je mailtje wil invoegen. Daarna voer je de tekst zelf in (2). Deze zal in je bericht geplaatst worden als je deze sneltekst gebruikt. Sla je nieuwe sneltekst op.

Je zojuist aangemaakte sneltekst is nu klaar voor gebruik. Als je hem wil invoegen klik je weer op het sneltekstknopje en selecteer je hem. Op de plek van je cursor zal de sneltekst geplaatst worden.