Project invoeren

Je kunt vanuit Kolibri nieuwbouwprojecten aanmelden. Het aanmelden van een nieuwbouw project is onderverdeeld in drie stappen: het project invoeren, objecttypen toevoegen en de bouwnummers toevoegen. Hieronder ga ik deze stappen met je doornemen.

Let op, het gaat hier om nieuwbouwprojecten! Wil je een enkele opdracht als een nieuwbouwopdracht invoeren doe dat dan via de knop Nieuw - Opdracht en volg de stappen zoals beschreven op de pagina Opdrachten in Kolibri - Particulier.

Stap 1 - Het project invoeren

Ga links bovenin naar de groene knop 'Nieuw' en klik op 'Project'.

Tabblad 1 -  Opdrachtgever

Hier vul je de gegevens in van de opdrachtgever, eventuele mede-aanmelders en of het een koop- of huurproject is. Wanneer je deze gegevens hebt ingevoerd klik je op de groene knop 'Volgende'.

Tabblad 2 -  Project

Hier vul je de algemene gegevens van het project in. Zoals de naam van het project, de website van het project, de locatie, het aantal bouwnummers, de prijs etc. Let op dat je bij punt 2 - Locatie een geldige postcode en bestaande straatnaam invoert! De gegevens zullen worden gekopieerd naar de objecttypen, die we verderop in dit artikel zullen behandelen. Klik nadat je deze stappen hebt doorlopen op de groene knop 'Volgende".

Tabblad 3 -  Marketing

Hier heb je de mogelijkheid om media toe te voegen zoals je foto's, teksten, plattegronden en eventueel een video/360° foto. Ook beheer je in dit tabblad bij welke mediapartners je dit project aanmeldt.

Zodra je alles hebt ingevoerd heb je twee mogelijkheden. Je kunt het project opslaan als concept door rechts bovenin op de blauwe knop 'Opslaan & sluiten' te klikken, of je kunt het project direct publiceren door onderin op 'Volgende' te klikken. Je kunt het project ook direct publiceren door rechts bovenin op 'Publiceren' te klikken.

Als je voor publicatie hebt gekozen zie je onderstaand scherm. je kunt het project nu publiceren en gelijk de objecttypen toevoegen of publiceren zonder de typen in te voeren.

Je kunt het project ook opslaan en sluiten door op de blauwe knop 'Opslaan & sluiten' rechts bovenin te klikken. Het project heeft dan de conceptstatus. Als het project deze status heeft kun je ook objecttypes en bouwnummers invoeren. Echter kun je deze niet publiceren voordat je het project zelf hebt gepubliceerd.

Verder heb je nog de optie om het project op Funda te verbergen. Let op, dit werkt niet met terugwerkende kracht! Is een project eenmaal op Funda gepubliceerd dan kan het niet meer op Funda verborgen worden.

Stap 2 - Objecttypen toevoegen

Heb je in de vorige stap op de knop "Publiceren en objecttypen invullen" geklikt dan kun je nu de objecttypen invoeren. Heb je het pand gepubliceerd zonder objecttypen aan te maken dan kun je het project terugvinden door de naam van het project in het zoekveld te typen.

Vervolgens kan je vanuit het dashboard van het project rechts bovenin naar de blauwe knop 'Acties' gaan, en klikken op 'Nieuw object type toevoegen'.

Tabblad 1 -  Type

Voer in het nu geopende scherm de naam in van het nieuwe objecttype zodat je hem later makkelijk terug kunt vinden. Vervolgens klik je van links naar rechts op het soort type.

Tabblad 2 -  Algemeen

Hier voer je de maten en eenheden van het objecttype in, de datums van de bouw, verkoop en oplevering en tot slot de verkoop/verhuur prijs.

Tabblad 3 -  Specificaties

Dit scherm komt je waarschijnlijk bekend voor, het is namelijk bijna hetzelfde als hetzelfde scherm bij het invoeren van een opdracht. Hier specificeer je de ruimtes van het objecttype, de energiegegevens en eventuele bijzonderheden van het objecttype.

Een uitgebreide beschrijving over het toevoegen van woonlagen en ruimtes lees je op de pagina Opdrachten - woonlagen en ruimtes.

Tabblad 4 -  Marketing

Hier heb je net als bij stap 1  (een project invoeren)  de mogelijkheid om je media toe te voegen zoals je foto's, teksten, plattegronden en eventueel een video/360° foto.

Zodra je alles het ingevoerd heb je twee opties, je kunt het type 'Opslaan & Sluiten' wat ervoor zorgt dat het objecttype als concept wordt opgeslagen en niet wordt gepubliceerd. Of je kunt het objecttype publiceren door rechts bovenin op 'publiceren' te klikken.

Een objecttype kan alleen gepubliceerd worden als eerst het project zelf gepubliceerd is.

Je kunt nu door deze stappen te herhalen eventueel nog meer objecttypes toevoegen. Geef ze wel allemaal een unieke naam zodat je ze makkelijk uit elkaar kunt houden.

Stap 3 - Bouwnummers toevoegen

Als je alle bouwtypes hebt ingevoerd kun je de bouwnummers gaan toevoegen. Ga in het detailscherm van het project naar tabblad 3 - Object types en klik op het type waaraan je de bouwnummers wil toevoegen.

Je kunt ook naar tabblad 4 - Bouwnummers gaan en van daaruit d.m.v. de groene knop "Bouwnummers toevoegen" rechts bovenin bouwnummers toevoegen. Deze manier is het snelst.

Als je op de knop "Bouwnummers toevoegen" klikt opent een pop-up waar je de bouwnummers kunt invoeren. Selecteer het objecttype waar je de bouwnummers aan wil toevoegen (1), vul de vraagprijs in (2) en de bouwnummers (3). je kunt een reeks bouwnummers aangeven d.m.v. een streepje (b.v. 1-5) en losse nummers door ze te scheiden met een komma (b.v. 7, 9, 13). Je kunt aangeven hoe de nummers opgehoogd moeten worden (4).

Tenslotte wordt het uiteindelijke resultaat getoond (5).

Heb je alles ingevoerd, klik dan op de knop "Bouwnummers toevoegen" (6).

Het verwerken van de bouwnummers kan wat tijd in beslag nemen, afhankelijk van het aantal bouwnummers dat je toevoegt.

Op het moment dat je een bouwnummer aanmaakt wordt deze ook zichtbaar in de lijst met als je opdrachten.  Nadat je de bouwnummers hebt toegevoegd kan je in het dashboard van het project klikken op 'Bouwnummers'. Hier vind je een overzicht van alle bouwnummers.

Vanuit dit scherm kan je ieder bouwnummer individueel bekijken/bewerken door er op te klikken. Dit werkt op dezelfde manier als dat je gewend bent bij het aanpassen van opdrachten.

Bouwnummers kunnen alleen gepubliceerd worden als eerst het project zelf gepubliceerd is.

Let op: een project krijgt pas de status 'afgerond' wanneer je via de knop 'opties' kiest voor 'afmelden'. Doe je dit niet, dan blijft het project op beschikbaar staan, ook wanneer het project al 100% verkocht is.