Uitwisseling en zoekopdrachten, aankoop en aanhuur opdrachten in Kolibri

Uitwisseling en zoekopdrachten, aankoop en aanhuur opdrachten in Kolibri

We hebben een handige video gemaakt over de Kolibri uitwisseling. Daarin bespreken we alles wat ook in dit artikel staat. Geen zin om te lezen? Kijk de video dan hier:

We hebben de Kolibri uitiwisseling geïntegreerd in zoekprofielen en aankoop/aanhuur opdrachten in Kolibri.

Zoekopdrachten

Wanneer je een object opent in de Kolibri uitiwisseling zie je het tabblad Matchende zoekers. Daarin staan alle zoekers waarbij het object overeenkomt met een zoekopdracht zie ze bij jouw kantoor hebben uitstaan. In de matchende zoekerslijst zie je direct de informatie die je nodig hebt om je zoekers te bellen. Nog makkelijker is dat heel eenvoudig een mailtje kunt sturen via Kolibri Mail waarin je ze vertelt dat je een mooi object voor ze hebt gezien en je ze graag wil helpen met de aankoop of aanhuur van dat object.
Matchende zoekers bij uitwisselingsobjecten

Aankoop en aanhuur

De Kolibri uitiwisseling is ook gekoppeld aan aankoop en aanhuur opdrachten. Dat werkt eigenlijk automatisch.

Wanneer je een zoekopdracht hebt gekoppeld

Bij het aanmaken van een aankoop of aanhuur opdracht in Kolibri kun je een al bestaande zoekopdracht koppelen (Kolibri vraagt vanzelf of je dat wil doen).
Wanneer een zoekopdracht aan een aankoop/aanhuur opdracht gekoppeld is zie je in de objecten tab bij die opdracht niet alleen objecten die je zelf hebt toegevoegd aan de opdracht, maar ook aanbod uit de Kolibri uitiwisseling dat overeenkomt met de gekoppelde zoekopdracht. Zo kun je gericht met je aankoop en aanhuur klanten aan de slag om te bepalen welke objecten je wil gaan bekijken. Met een druk op de knop neem je het object mee in je opdracht (knop: In onderhandeling nemen) zodat je bij dat object je dossiervorming compleet hebt en biedingen kunt registreren.
Kolibri uitwisselingsobjecten bij aankoop en aanhuur. Foto's en namen zijn gemaskeerd.

Wanneer je handmatig een object gaat toevoegen aan een aankoop / aanhuur opdracht

Wanneer je handmatig een object gaat toevoegen aan een aankoop / aanhuur opdracht zoek Kolibri automatisch in de Kolibri uitiwisseling om te zien of er objectinformatie beschikbaar is voor het adres waar je naar zoekt. Wanneer een object is gevonden kun je er voor kiezen de gevonden informatie te gebruiken voor het object dat je wil toevoegen aan de aankoop / aanhuur opdracht. Ontzettend handig, want het bespaart je een hoop tijd en het compleet maken van je dossier is hierdoor erg makkelijk.
Zoekresultaten uit Kolibri uitwisseling bij het toevoegen van objecten aan aankoop en aanhuur opdrachten