Dupliceren

Het kan voorkomen dat je een koopopdracht ook als huuropdracht wil aanmelden, of een opdracht die verkocht of verhuurd is opnieuw wil aanbieden. Om niet opnieuw alle gegevens in te hoeven voeren kun je de betreffende opdracht dupliceren.

Bekijk deze video om te zien hoe je een opdracht opnieuw kunt aanmelden:

Een actieve opdracht dupliceren

Een koopopdracht die de status beschikbaar heeft kan alleen gedupliceerd worden als huuropdracht. Hetzelfde geldt voor een beschikbare huuropdracht, deze kan alleen als koopopdracht gedupliceerd worden.

Om een beschikbare koopopdracht ook als huuropdracht aan te melden klik je rechtsboven op de blauwe knop 'Opties' en selecteert 'Dupliceer als huur object'. Voor een huuropdracht selecteer je 'Dupliceer als koopopdracht'.

Er wordt nu een nieuwe huuropdracht aangemaakt waarin alle van toepassing zijnde gegevens zijn overgenomen van de gedupliceerde koopopdracht. Vergeet niet in tabblad 3 - Financieel de gegevens aan te passen!

Een verkochte of verhuurde opdracht dupliceren

Klik rechtsboven op de blauwe knop 'Opties' en selecteer 'dupliceer als' Als het object nog niet gearchiveerd is dan krijg je de onderstaande melding te zien. Door vervolgens op 'dupliceren' te klikken wordt de huidige opdracht gearchiveerd en gedupliceerd. Vervolgens kom je dan meteen in de nieuwe gedupliceerde conceptversie.  Let op, als er een sleutelnummer aan de opdracht gekoppeld is, krijg je ook de vraag wat je met dat sleutelnummer wilt doen! Je kan ervoor kiezen om het sleutelnummer bij beide versies gekoppeld te laten, mee te nemen naar de nieuwe opdracht of bij de oude opdracht te behouden!

In het overzichtsscherm naar het adres van het zojuist gedupliceerde pand. Je ziet in de zoekresultaten nu zowel het nieuwe duplicaat als het gearchiveerde pand.