Video opname maken van je beeldscherm

Stel je eens voor; je bent rustig een woning aan het invoeren in Kolibri en er verschijnt ineens een (fout)melding waardoor je niet verder kunt. Eén van onze ontwikkelaars zit naast je om gelijk het probleem voor je op te lossen. Ideaal zou je zeggen!

Ondanks dat we tegenwoordig veel kunnen, is dit natuurlijk nét iets te mooi om waar te zijn. Wel bestaat er een mooie oplossing om gelijk aan ons te laten zien wat er op je scherm gebeurd en welke handeling leidde tot de melding. Deze oplossing heet LoomLoom is een gratis extensie die je kunt downloaden voor Google Chrome waarmee je met één druk op de knop een video kunt opnemen van je beeldscherm. Zodra je de opname stopt, wordt je gelijk doorgestuurd naar de pagina waarop de video te bekijken is. Het enige wat je hoeft te doen is de URL van deze pagina te kopiëren, en naar ons toe te sturen. Via deze link kunnen wij je beeldschermopname bekijken.

Voordelen hiervan zijn:
  1. Wij hoeven niet eerst via TeamViewer mee te kijken. Dit scheelt ons beide tijd, en wij kunnen jullie eerder helpen.
  2. Vaak lukt het niet (meer) om een melding te reproduceren wanneer er tijd overheen gaat. Nu kan je gelijk opnemen wat er speelt.
  3. Het kost geen opslag, en de gemaakte URL waarop de video te zien is kan eenvoudig worden bekeken.
  4. Daarnaast worden opgenomen video's onder je eigen account (Google, Slack, Outlook) opgeslagen.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe je Loom in een aantal eenvoudige stappen download en gebruikt.