Acties voor makelaar na import aanbod vanuit Tiara

Als je dit leest ben je waarschijnlijk overgestapt van een ander softwarepakket/branche vereniging en moet jouw aanbod worden geïmporteerd naar Kolibri. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Je beschikbare objecten opnieuw publiceren en koppelen aan Kolibri
Je ontvangt van ons een lijst met objecten die momenteel actief zijn in Tiara/Funda zodat je precies weet welke objecten je zo meteen weer moet publiceren.

1. Je mediapartners activeren.
Dit is belangrijk omdat je hiermee bepaald op welke platformen je objecten worden gepubliceerd. Je kunt bij veel mediapartners aangeven of je aanbod automatisch of handmatig gepubliceerd moet worden.

Automatisch: Bij het publiceren van een object wordt het object automatisch doorgestuurd naar de gekozen mediapartner.
Handmatig: Bij het publiceren van een object dien je, voordat je publiceert, aan te geven of je het object ook bij de gekozen mediapartner wilt aanbieden of niet. Deze stap leggen we verder op in dit artikel uit.

2. Je beschikbare objecten opnieuw publiceren/koppelen

Je vindt je objecten onder "opdrachten" in Kolibri, onder de status "concept" en "gearchiveerd". Afhankelijk van het de status van het object (beschikbaar/actief of afgemeld) vindt je het object onder één van deze twee filters.

Concept:
Actieve opdrachten met de status beschikbaaronder voorbehoudonder optie (of die nog niet zijn afgemeld)

Gearchiveerd
:
Afgemelde opdrachten met de status
verkochtverhuurd of afgerond

1. Om je actieve opdrachten weer te publiceren ga je in Kolibri naar opdrachten en filter op status concept, klik de overige filters die bovenin aanstaan weg.

2. Je ziet nu een lijst met alle objecten die geïmporteerd zijn met de status beschikbaar, onder voorbehoud, onder optie (of die nog niet zijn afgemeld). Klik op het object dat gepubliceerd moet worden, zodat je de opdracht vanuit Kolibri kunt gaat koppelen aan de aanmelding online (Funda etc).

Klik op bewerken.

Let op: De naam van de makelaar staat na een import altijd op 'import [naam makelaardij]'. Dit kan je direct aanpassen nadat je op bewerken hebt geklikt bij 'Van wie is deze opdracht?'.

Voordat je het object weer online zet, controleer even of alle gegevens goed zijn overgenomen. Merk je dat er toch iets nog niet goed staat? Laat het ons dan weten via
    support@kolibri.software / 026-20 20 116, we lossen het dan zo snel mogelijk voor je op!

3. Loop alle stappen door, staan alle gegevens goed? Klik dan bij stap 5 'Marketing' op 'Mediapartners en publicaties', en controleer naar welke mediapartners het object wordt gepubliceerd. Heb je een mediapartner op handmatig gezet? Dan dien je het object nog aan te bieden zoals hieronder in het voorbeeld wordt laten zien bij Tiara (Funda). Dit doe je door op 'aanbieden' te klikken.

4. Zodra je alle mediapartners hebt geactiveerd, kan je het object publiceren door rechts boven in op 'opties' te klikken, en vervolgens op 'Publiceren'.

5. De niet-beschikbare objecten, oftewel de objecten die gepubliceerd zijn geweest maar inmiddels zijn afgemeld, vind je in Kolibri onder het filter "archief".

Zie hieronder ook de video waarin bovenstaande stappen worden doorlopen: