Hoe beheer ik mijn agenda categorieën?

Als je in Kolibri een afspraak maakt moet je deze afspraak een categorie meegeven. Standaard staan er al een aantal categorieën in, maar je kunt zelf ook categorieën toevoegen. Dit maakt de agenda een stuk overzichtelijker omdat je gelijk kunt zien wat voor soort afspraak het betreft.

Hieronder ga ik je uitleggen hoe je categorieën kunt bewerken of toevoegen.

Stap 1

Klik rechts boven in op je account naam en selecteer "Instellingen".

Stap 2

Klik links in het menu op "Gebruik" en vervolgens in het uitklapmenu op "Agenda". Je komt in het scherm waar je categorieën kunt bewerken of toevoegen.

Stap 3

Er zijn vijf hoofdcategorieën, Bezichtiging, Diversen, Inspectie, Opname en Tekenen akte. Je kunt alle agenda categorieën toewijzen aan één van deze hoofdcategorieën.

Als je wil kun je elke categorie een eigen kleur meegeven (1) zodat je in de agenda in één oogopslag kunt zien in welke categorie een afspraak valt. Ook kun je de naam wijzigen (2), de hoofdcategorie aanpassen (3), een standaard duur instellen (4) en aangeven of voor deze categorie een bevestiging verplicht is (5). Dit laatste zorgt er voor dat de relaties die aan een afspraak uit deze categorie zijn gekoppeld automatisch een bevestingingsmail ontvangen.

Om een nieuwe categorie toe te voegen voer je bovenin het scherm in het veld "Naam van de categorie" de nieuwe naam in. Je kunt ook hier vervolgens een kleur, de hoofdcategorie, de standaard duur en een eventuele bevestigingsverplichting aangeven.

Klik vervolgens op de groene knop "Categorie toevoegen" en de nieuwe categorie wordt aan de lijst toegevoegd.