De interface van Kolibri

De Kolibri interface bestaat uit een aantal vaste onderdelen die overal terugkomen, ongeacht waar je mee bezig bent. Je kunt ze dus altijd gebruiken.

1 - Het zoekveld

In het zoekveld kun je zoeken naar relaties, opdrachten en facturen. Begin met het typen van een naam,  adres, postcode, referentienummer of factuurnummer en Kolibri zal het resultaat automatisch aanvullen. Mocht je zoekterm niet bestaan dan krijg je de optie om een nieuwe relatie, opdracht of factuur met die naam aan te maken.

2 - De knop 'Nieuw'

Deze knop is een van de belangrijkste in Kolibri. Met deze knop kun je te alle tijden nieuwe zaken toevoegen, van opdrachten tot documenten, van facturen tot agenda afspraken.

3 - Het notificatiecentrum

Door op het klok ikoontje te klikken open je je notificatiecentrum.  In het notificatiecentrum ontvang je belangrijke berichten over (aankomende) gebeurtenissen in Kolibri, het rode cijfertje geeft aan hoeveel notificaties er nieuw zijn binnengekomen. Een uitgebreide beschrijving van het notificatiecentrum lees je hier .

4 - Log in op het CMS van je Housenet website

Heb je een Housenet website dan open je met één klik op dit logootje het CMS van je website zodat je gelijk pagina's kunt toevoegen of wijzigen. Heb je geen Housenet website dan ga je naar onze website met daarop meer informatie over Housenet .

5 - Je accountinstellingen

Klik hierop en je krijgt de optie om je profiel te wijzigen, je Kolibri instellingen aan te passen of om uit te loggen.

6 - Help

Mocht je ergens tegenaan lopen of vragen hebben dan ga je, als je hierop klikt, rechtstreeks naar onze support website waar je meer informatie over Kolibri kunt vinden. Je kunt via onze support website ook rechtstreeks mailen met onze helpdesk.

7 - Het Kolibri hoofdmenu

Via dit hoofdmenu, aan de linkerkant van het scherm, bereik je elk onderdeel van Kolibri.

8 - Meld een bug

Mocht je opmerkingen hebben over de werking of het uiterlijk van Kolibri dan kun je hier je reactie geven. Klik op het linkje "Meld een bug" links onderin het scherm en er opent een scherm waarin een screenshot van het Kolibrischerm waarop je je bevindt  staat en waarin je je op- en aanmerkingen kunt invoeren. Deze worden vervolgens naar ons toegestuurd.

9 - Verberg het hoofdmenu

Door op het pijltje linksonder te klikken verberg je het hoofdmenu zodat alleen de iconen te zien zijn en je dus meer ruimte hebt in het hoofdscherm. Door nogmaals op het pijltje te klikken wordt het hoofdmenu weer zichtbaar.

10 - Je versie van Kolibri

Helemaal onderin staat het versienummer van Kolibri. Omdat Kolibri steeds aangepast en verbeterd wordt zal dit nummer vaak veranderen. Mocht je een probleem met Kolibri aan ons melden dan kan het voorkomen dat je gevraagd wordt naar welke versie van Kolibri je gebruikt. Nu weet je waar je dat kan vinden!