De tekst bij een opdracht in Kolibri en op Funda

De tekst die je bij een opdracht in kunt voeren is onderverdeeld in meerdere onderdelen, Omschrijving, Indeling, Eerste verdieping enzovoort. Deze onderdelen komen overeen met de indeling van de tekst zoals die ook op Funda getoond wordt.

Om tekst in te voeren klik je op de titel van het onderdeel waarvan je de tekst toe wil voegen. Het onderdeel klapt uit en je kunt je tekst in het tekstveld invoeren. Omdat er alleen z.g. platte tekst kan worden ingevoerd (Funda regelt zelf de opmaak zodat bij alle panden de tekst er uniform uitziet) is het aanbevolen om de tekst niet rechtstreeks vanuit Word in Kolibri te plakken, onder water stuurt Word toch opmaakcode mee, maar eerst in een text editor zoals Kladblok (Windows) of TextEdit (voor de Mac) te plakken en vanuit daar de tekst naar Kolibri te kopiƫren.

Als je bij bepaalde onderdelen geen tekst invoert zal Funda dat onderdeel ook niet tonen. Laat je bijvoorbeeld de tekst "Overige verdiepingen" leeg dan zal Funda ook geen kopje "Overige verdiepingen" tonen.