De URL structuur van Housenet websites

We krijgen vaak de vraag waarom er een cijfer/lettercode in de URL's van Housenet websites staan en of die misschien verwijderd kunnen worden. Hieronder leg ik uit waarom die er staan.

De tussencodes in de URL structuur worden gebruikt om:

- de inhoud van de pagina op te zoeken in de database.
- meertaligheid te ondersteunen.
- oude url's en foutieve url's van een juiste foutmelding te kunnen voorzien ('404, de pagina bestaat niet' of '301, de pagina is verplaatst').
- onderscheid te kunnen maken tussen verschillende pagina's met gelijke titels.

De nummers in de url hebben overigens geen (bewezen) negatieve invloed op SEO/de Google vindbaarheid. Wel kunnen we voor een aantal pagina's 'redirects' instellen; bijvoorbeeld  https://www.mijnwebsite.nl/contact/  door laten verwijzen naar de contactpagina'met de tussencodes). De tussencodes kunnen niet verwijderd worden maar zijn onderdeel van het Housenet systeem.