Een PDF of Word bestand aanbieden als download

Het kan voorkomen dat je je website bezoekers een PDF of Word bestand wil aanbieden dat gedownload kan worden, bijvoorbeeld je Algemene voorwaarden of je Privacyverklaring. Je kunt dit het beste doen door een linkje naar dat bestand in het menu onderaan de website te plaatsen.

Het eerste wat je doet is het bestand uploaden naar je website. Log in in het CMS en klik in het menu op "Media". Selecteer "Uploaden".

In het scherm dat nu opent kun je vanaf je harde schijf het bestand in het CMS slepen. Klik op de knop "Start upload".

Als het bestand geüpload is ga je in het linkermenu naar "Media - Mediabibliotheek". Klik in dit scherm rechtsboven op het tabje "Documenten". Je ziet nu alle documenten die naar het CMS geüpload zijn. Klik met de rechtermuisknop op het document dat je als download wil aanbieden en selecteer "Linkadres kopiéren". (Dit tekstje kan variëren, afhankelijk van de browser die je gebruikt.)

Ga in het CMS in het linkermenu naar "Paginas" en selecteer het menu waar je de link naar het bestand wil plaatsen. In het voorbeeld hier is dat het "Topmenu". Ga rechtsboven naar de knop "Nieuw" en selecteer "Link naar andere website...".

Geef aan dat de pagina online is en in een nieuw venster moet openen. Voer de naam in zoals hij op de website getoond moet worden.

Tenslotte, plak in het het veld "Link:" het linkadres dat je hiervoor gekopieerd hebt. Deze link zal er ongeveer zo uitzien:

https://hayweb.blob.core.windows.net/public/code/1/bestandsnaam.pdf

Klik rechtsboven op "Opslaan" en de link naar het bestand is op de website geplaatst. Je bezoekers kunnen het vanaf nu downloaden.