Een video op mijn website zetten

Op jouw Housenet website heb je de mogelijkheid om op verschillende plekken video bestanden toe te voegen. Dit kan bij objecten, via de software waar je het object hebt ingevoerd, maar ook op andere pagina's op je website. Hieronder leg ik je uit hoe je een video plaatst op je website. Wil je een video bij een object toevoegen in Kolibri? Klik dan hier voor de handleiding.

Video bestanden op mijn website zetten

Wij hebben het zo simpel mogelijk gehouden om een video bestand toe te voegen op jouw Housenet 3 website. Log in op https://cms.housenet3.nl/ en open de pagina waar je een video wilt toevoegen. Ga naar tabblad 2 'Inhoud' (1) .

Je hebt nu de mogelijkheid om een YouTube   video toe te voegen   (2)  of een videobestand dat op je computer opgeslagen staat (3) . Wanneer je ervoor kiest om een video te uploaden dan mag deze maximaal 25 MB groot zijn.

Het mooiste is om een Youtube video toe te voegen omdat die in alle browser hetzelfde getoond worden. Als je zelf een video upload bestaat het risico dat het in sommige browsers niet goed of zelfs helemaal niet getoond wordt.

Heb je ervoor gekozen een YouTube video toe te voegen? Klik dan hier voor deze handleiding.

Als je gekozen hebt om een videobestand toe te voegen dat op je harde schijf staat dan kan je deze toevoegen door op het icoon (3)  uit de afbeelding hierboven te klikken. Het schermpje met de mediabibliotheek opent zich.  Als je de video al naar het CMS hebt geupload kun je hem daar vinden en selecteren. Heb je het nog niet geupload dan kun je op het Upload icoontje klikken en het bestand vanaf je harde schijf uploaden.

Selecteer het bestand in het schermpje van de mediabibliotheek en klik op 'Ok'. Het schermpje wordt gesloten en het enige dat je nu nog hoeft te doen is op 'Opslaan en sluiten' te klikken. Gefeliciteerd, je hebt zojuist een video op je website gezet.

Type video bestanden die ondersteund worden door Housenet

Housenet ondersteunt de volgende bestandsformaten:
aif, aiff, aac, au, bmp, gsm, mov, mid, midi, mpg, mpeg, mp4, m4a, psd, qt, qtif, qif, qti, snd, tif, tiff, wav, 3g2, 3pg, flv, mp3, swf, ra, ram, rm, rpm, rv, smi, smil