Een Youtube filmpje op mijn Housenet 3 website zetten

In Housenet kun je video's op een pagina plaatsen om deze aan de bezoekers van je website te tonen. Onderstaande gaat uit van een Youtube video maar het werkt vrijwel hetzelfde voor andere video hosting partijen.

De handleiding bestaat uit twee delen; Youtube en Housenet.

Wat moet ik doen bij Youtube?

1. Open Youtube ( https://www.youtube.com ).

2. Zoek (en open) de video die je bij het object wilt tonen.

3. Kopieer de URL van de video uit de adresbalk.

4. Ga nu verder in Housenet (zie hieronder).

Wat moet ik doen in Housenet?

1. Open Housenet ( https://cms.housenet3.nl/ ) en log in met je gegevens.

2. Ga naar het hoofdmenu (1) en zoek de pagina waarop je het filmpje wil plaatsen. Om die pagina te bewerken klik je op het pijltje (2) en  daarna op de blauwe knop  'Pagina bewerken' (3).

3. Ga naar het tabblad 'Hoofdtekst' (1) om de pagina te bewerken. Om een Youtube video op deze pagina te plaatsen klik je op het Youtube icoon (2).

4. Plak nu de Youtube link die je zojuist gekopieerd hebt in het veld 'Youtube URL' (1) en klik op 'OK' (2).

5. Je hebt nu de video op de gekozen pagina toegevoegd. Vergeet niet de pagina op te slaan.