Facturatie en betalingen

Hoe kan ik mijn facturen betalen?
Facturen kun je online betalen via iDEAL of PayPal, maar nog makkelijker is het afgeven van een incasso machtiging. Dan voorkom je dat je iedere maand handmatig betalingen moet uitvoeren. Kies je voor betalen via iDEAL of PayPal? Dan ontvang je maandelijks een factuur met daarin een knop waarmee je direct via jouw mijn.kolibri.software portaal kunt betalen. Kies je voor een incasso machtiging? Dan ontvang je maandelijks een factuur voor je boekhouding.

Waar kan ik jullie bankrekeningnummer vinden?
Door alleen online betalingen aan te nemen maken we zo veel mogelijk tijd vrij om jou te helpen met je vragen over Kolibri en Housenet en voor het ontwikkelen van mooie nieuwe software en websites voor jouw makelaarskantoor. Het is daarom niet mogelijk om met een handmatige bankoverboeking te betalen.

Kan ik handmatig betalen door het rekeningnummer te gebruiken waarmee ik eerder heb betaald of op mijn bankafschriften staan?
Nee, dat kan niet. De rekeningnummers op je bankafschriften zijn van onze betalingsverwerker. Wanneer je handmatig betalingen overboekt naar deze nummers zullen zij je betaling niet herkennen en het geld terugstorten, dat kan even duren. Heb je per ongeluk geld overgemaakt naar één van deze rekeningnummers? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar finance@kolibri.software met daarin jouw bankrekeningnummer, het tegenrekeningnummer, de datum van betaling, het bedrag en de naam op wie jouw rekeningnummer geregistreerd staat. Wij zorgen er dan voor dat je betaling sneller wordt teruggestort.

Hoe werkt de automatische incasso?
Je kunt kiezen voor het maken van een éénmalige incassomachtiging of voor een doorlopende incassomachtiging. Heb je geen zin om iedere maand je gegevens in te vullen om je betaling af te ronden? Kies dan voor de doorlopende incassomachtiging.

Facturen ontvang je op de eerste dag van de maand. Met een doorlopende machtiging hoef je dan zelf niets meer te doen. Voordat we je betaling incasseren ontvang je daarvan een aankondiging, dat vinden we wel zo netjes.

Handig om te weten: facturen met betrekking tot eenmalige kosten worden niet automatisch gefactureerd.

Waarom kiezen voor de optie om te betalen via automatische incasso?
Regel jij normaal al je betalingen door vanuit jouw boekhoudpakket betaalbatches naar de bank te sturen? Of zet een medewerker voor jou alle betalingen of facturen klaar om te accorderen en heb jij als enige toegang tot alle online betaalmethodes? Dan is het wellicht handig eenmalig een doorlopende machtiging af te geven, zodat betalingen niet onverhoopt blijven liggen. Wij bieden namelijk geen bankrekeningnummer aan waar handmatig naar kan worden overgeboekt. Door het afgeven van een doorlopende machtiging zullen al jouw vaste abonnementskosten altijd op tijd betaald zijn.

Waar kan ik mijn facturen downloaden?
Facturen ontvang je per mail op de eerste dag van de maand. Wil je het e-mailadres waarop je deze facturen ontvangt wijzigen? Laat het ons dan even weten via finance@kolibri.software Je kunt je facturen ook altijd terugvinden en downloaden via jouw eigen Kolibri portaal door in te loggen via

Wat kan ik in het ‘Mijn Kolibri’ portaal?
In jouw ‘Mijn Kolibri’ omgeving zie je een overzicht van de facturen die je vanaf april 2019 hebt ontvangen en kun je betalingen uitvoeren. Wil je een oudere factuur inzien? Stuur ons dan een mailtje op finance@kolibri.software. Ook bekijk je makkelijk je lopende abonnement(en) en kun je jouw bedrijfsgegevens aanpassen wanneer die wijzigen.

Ik heb een betalingsherinnering ontvangen voor een factuur die ik al voldaan heb. Hoe kan dat?
Dat kan op verschillende manieren gebeuren.

Betaal je via een doorlopende incasso machtiging? Dan kan het zijn dat het ons niet gelukt is het factuurbedrag bij jouw bank te incasseren. Heb je een herinnering ontvangen? Neem dan even contact met ons op via 026 2020 116 of via finance@kolibri.software.

Heb je betaald via iDEAL? Dan komt het af en toe voor dat een betaling niet goed verwerkt kan worden omdat de betaalpagina vroegtijdig is afgesloten. Is de betaling wel afgeschreven maar niet verwerkt? Dan wordt het bedrag vanzelf uitgestort. Je kunt de betaling opnieuw starten door via de betaalherinnering naar de betaalpagina te gaan.

Gaat het om een factuur voor eenmalige kosten? Dan incasseren wij deze nooit automatisch. Betalingen voor eenmalige kosten moet je dus altijd handmatig goedkeuren. Dat kan makkelijk via jouw Mijn Kolibri omgeving of door vanuit de herinneringsmail naar de betaalpagina te gaan.

Moet ik betalen voor de online betaalmogelijkheden?
Nee! Voor jou zijn er geen extra kosten verbonden aan de door ons aangeboden betaalmogelijkheden.

Ik heb mijn abonnement gewijzigd, maar ik betaal nog steeds voor bepaalde diensten. Waarom?
Wij hanteren een opzegtermijn, welk gelijk is voor al onze producten. Dit betekent dat de opzegtermijn van een hoofdabonnement (Kolibri of een Housenet website) gelijk is aan die van een addon. Onze opzegtermijn vind je terug op onze website bij onze algemene voorwaarden https://kolibri.software/voorwaarden/ .

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar support@kolibri.software.