Gmail koppelen aan Kolibri

Wil je Gmail graag koppelen met Kolibri e-mail? Dat kan uiteraard!
Hieronder leggen we uit hoe;

Stap 1, het aanzetten van IMAP voor je Gmail account

Klik bij instellingen > e-mail (1)  > e-mail accounts (2) op de blauwe knop 'nieuwe e-mailbox koppelen' (3)

Er komt een nieuw venster naar voren en kies daar voor Gmail.

Log in met je Gmail gegevens en verifieer eventueel dat je inderdaad inlogt met je Gmail account.
Wanneer je dit hebt gedaan zal je onderstaand scherm zien en klik op 'Geavanceerde instellingen' en klik op 'Ga naar Kolibri'. Tussen haakjes zie je staan (onveilig) dit mag je negeren.

Vervolgens krijg je het scherm hieronder te zien en kun je klikken op de blauwe knop 'toestaan'

Uiteindelijk krijg je het volgende scherm te zien waarin staat dat het koppelen gelukt is. Je kunt dit venster nu sluiten en teruggaan naar Kolibri.

Stel nu de afzendernaam in en eventueel wie van je collega's ook in de mailbox mag werken en je bent helemaal klaar om de mail te gaan gebruiken in Kolibri.