Het dashboard van Kolibri

Als je Kolibri opent is het eerste dat je ziet het dashboard. Hier zie je een handig overzicht van je afspraken en taken voor vandaag, zaken die je aandacht nodig hebben en hoe je er deze maand voor staat.

We zullen de diverse onderdelen één voor één behandelen.

Je agenda

Hier zie je de afspraken die voor vandaag in je agenda staan, te beginnen met de eerstvolgende en daarna de volgende afspraken. Door op een van de afspraken te klikken ga je naar het detailscherm van die afspraak. Klik op het linkje 'Naar de agenda' om naar je agenda te gaan.

Je taken vandaag

In dit overzicht staan de taken die je voor vandaag ingepland hebt. Door op een van de taken te klikken ga je naar het detailscherm van die taak, het linkje 'Naar het takenoverzicht' brengt je naar je volledige takenoverzicht.

Een rood uitroepteken betekent dat de taak als urgent is aangemerkt. Als een taak is uitgevoerd kun je hier op het vierkantje voor de taak klikken om hem als uitgevoerd aan te merken.

Laatst gewijzigde opdrachten

Dit is een overzicht van de opdrachten die in Kolibri het laatst bewerkt zijn. Klik op een opdracht om naar het detailscherm van die opdracht te gaan of op de link 'Naar alle opdrachten' om naar het volledige overzicht te gaan.

Deze opdrachten hebben je aandacht nodig

Opdrachten waarvan binnenkort belangrijke datums aanbreken, denk aan het verlopen van het voorbehoud, het aflopen van een huurovereenkomst enz., worden hier getoond.

Door op een opdracht te klikken ga je naar de detailpagina van die opdracht. Je kunt ook voor een opdracht een taak aanmaken zodat hij niet aan je aandacht ontsnapt. Door op het klembordikoontje te klikken verwijder je de opdracht uit het lijstje met aandachttrekkende opdrachten.

Transacties deze week

In dit veld zie je in één oogopslag hoeveel hoeveel van je opdrachten deze week verkocht/verhuurd zijn, en je resultaten van vorige week.

Hoe we onderhandelen

Het onderhandelingspercentage is het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs. Stel, je hebt een opdracht verkocht voor € 110.000,- waarvan de oorspronkelijke vraagprijs € 100.000,- was, dan is is het onderhandelingspercentage 10%.

Op het dashboard zie je het gemiddelde onderhandelingspercentage van alle opdrachten die deze maand verkocht zijn. Ter vergelijking zie je ook het percentage van de vorige maand.

Gemiddelde doorlooptijd

De gemiddelde doorlooptijd geeft aan hoe lang er deze maand gemiddeld zit tussen de eerste aanmelding van je opdrachten en de uiteindelijke vekoop/verhuur. Ook hier zie je hoe de gemiddelde doorlooptijd vorige maand was.

Jouw courtage pijplijn

Op het dashboard kun je zien hoeveel courtage er nog in de pijplijn zit. Wanneer je bijvoorbeeld 10 objecten in verkoop hebt en je bijvoorbeeld 2.000 aan courtage per opdracht verwacht te verdienen, zal hier 20.000 komen te staan. Zodra je één van die woningen verkoopt, vermindert dit bedrag met de opgegeven courtage en als er weer een opdracht bijkomt wordt de courtage voor deze opdracht bij dit bedrag opgeteld.

Goed om te weten:
  • De courtage pijplijn gaat alleen over de objecten waar jij als (ingelogde) makelaar aan gekoppeld bent.
  • Alleen objecten die beschikbaar én in opdracht staan, worden meegenomen in de courtage pijplijn berekening.
  • Alleen objecten zonder transactiedatum óf met een transactiedatum in de huidige week worden meegenomen in de courtage pijplijn berekening.
  • Alleen objecten die in de huidige week óf daarvoor zijn gepubliceerd, worden meegenomen in de courtage pijplijn berekening.
  • Ingetrokken woningen worden niet meegenomen in de courtage pijplijn berekening.