Overstappen van een POP e-mail account naar IMAP

Het kan voorkomen dat je e-mails maar op één apparaat binnen komen. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met het feit dat je e-mail account een POP-account betreft.

Zodra je je account overzet van POP naar een IMAP account, kan je op al je apparaten e-mails ontvangen.

Daarnaast kan je ook alleen je Housenet mail koppelen met de Kolibri mail functionaliteit als je beschikt over een IMAP e-mail account.

Volg onderstaande stappen om je e-mail account over te zetten van een POP- naar een IMAP account.

Stap 1 - Zorgt ervoor dat het synchroniseren van je e-mails goed verloopt.

1. Klik in Outlook links boven in op 'Bestand', selecteer 'Info' en klik op 'Accountinstellingen'. Klik nogmaals op 'Accountinstellingen' en dubbelklik dan in het tabje E-mail op het e-mailadres.

2. Klik op de knop 'Meer instellingen'.

3. Selecteer het tabje 'Geavanceerd' en verwijder het vinkje bij 'Laat een kopie van de berichten op de server'. Klik op OK.

4. Klik op 'Volgende' - 'Sluiten' - 'Afronden'.

5. Sluit Outlook helemaal af.

Stap 2 - Exporteren van je e-mail handtekening

1. Ga op je computer naar de bestandsmap 'Deze pc'.

2. Klik op 'Lokale schijf (C:)'.

3. Klik op 'Gebruikers'.

4. Klik op de desbetreffende gebruikersnaam.

5. Klik vervolgens twee keer boven in deze balk,
    totdat je de mogelijkheid hebt om hier te typen en typ vervolgens \appdata achter je gebruikersnaam en klik op je Enter toets.

6. Klik nu op je map 'Roaming'.

7. Klik nu op je map 'Microsoft'.

8. Open nu je map 'Signatures', hier vind je de handtekening die is opgeslagen in jouw Outlook.

9. Klik nu met je rechter muisknop op een lege plek op jouw desktop, en selecteer 'Nieuw' -> 'Map' en maak een nieuwe map aan. Noem deze 'Handtekening'.

10. Kopieer vervolgens de bestanden uit de map  C:\Users\LeighB\AppData\Roaming\Microsoft\Signatures naar je net nieuw aangemaakte map 'Handtekeningen'. (Houd er rekening mee, dat LeighB persoonsgebonden is en er bij jullie een andere gebruikersnaam staat).

Kopieer voor je eigen gemak de link van de locatie van je bestandsmap (dus C:\Users\LeighB\AppData\Roaming\Microsoft\Signatures) en plak deze ergens in een notitie zodat je hier later weer makkelijk bij kunt. Deze locatie heb je uiteindelijk weer nodig om je handtekening in te plakken.

Je hebt nu je handtekeningen naar een nieuwe map geëxporteerd.

Stap 3 - Exporteren van je bestaande e-mail berichten

1. Klik op het tabje 'Bestand' en selecteer 'Opties'.

2. Selecteer 'Geavanceerd' en klik op 'Exporteren'.

3. Kies voor 'Naar een bestand exporteren' en klik op 'Volgende'.

4. Selecteer 'Outlook-Gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'.

5. Selecteer een account, vink 'Inclusief submappen' aan en klik op 'Volgende'.

6. Klik op 'Bladeren' en selecteer de plaats waar je het bestand wil opslaan en klik op 'Voltooien'.

7. Sluit Outlook.

Stap 4 - Verwijderen van het oude POP account

1. Klik op het tabje 'Bestand', selecteer 'Info' en klik op 'Accountinstellingen'. Klik nogmaals op 'Accountinstellingen'. Ga naar het tabje 'E-mail' en selecteer het e-mail account en klik op 'Verwijderen'.

2. Selecteer nu het tabje 'Gegevensbestanden', selecteer het e-mail account en klik op 'Verwijderen'.

3. Sluit Outlook.

Stap 5 - Toevoegen van je nieuwe IMAP account

Lees hier hoe je een nieuw account aan Outlook toevoegt.

Stap 6 - Importeren van je oude e-mail berichten

1. Klik op het tabje 'Bestand' en selecteer 'Openen'.

2. Klik op 'Outlook gegevensbestand' en klik op de map waarin je je oude gegevens het opgslagen. Klik op OK.

3. Er is nu een nieuwe map toegevoegd genaamd 'Outlook-gegevensbestand'. Hierin staan je oude e-mail opgeslagen.

Stap 7 - Importeren van je oude e-mail handtekening

1. Als het goed is heb je de locatie van de bestandsmap voor je handtekening gekopieerd, open 'deze pc', en plak deze link daar in. Mocht dit niet het geval zijn, voer dan de eerste 8 stappen bij stap 2 nogmaals uit.

2. Kopieer de bestanden die je zojuist in je nieuwe map 'Handtekeningen' hebt geplakt, terug in de map C:\Users\LeighB\AppData\Roaming\Microsoft\Signatures. (Houd er rekening mee, dat LeighB persoonsgebonden is en er bij jullie een andere gebruikersnaam staat).

3. Je kunt de nieuwe bestandsmap 'handtekeningen' verwijderen wanneer deze leeg is.

Je hebt nu je handtekening weer geïmporteerd in Outlook en je oude gegevens zijn nu overgezet naar je nieuwe IMAP account!