Hoe weet ik of ik POP of IMAP mail gebruik?

POP HERKENNEN:
POP staat er om bekend dat wanneer je op meerdere apparaten dezelfde mailbox gebruikt en je opent op één van deze apparaten een nieuw mailtje, verdwijnt deze mail uit de mailbox op het andere apparaat. Bij POP worden de e-mails op je computer opgeslagen. Bij POP heb je meer dan één GB opslag ruimte (omdat ze op je computer staan opgeslagen).

IMAP HERKENNEN:
Wanneer je IMAP kan je zonder problemen (zonder dat mail verdwijnt) op meerdere apparaten tegelijk in dezelfde mailbox werken. IMAP wordt daarom ook aangeraden, je raakt hierbij nooit zomaar 'mail kwijt'. Bij IMAP worden de mailtjes op de mailserver opgeslagen. Bij IMAP (housenet mail) heb je 1GB aan opslag ruimte.

Wanneer wij je mail gaan overzetten, kunnen wij alleen de mailtjes kopiëren naar je nieuwe mailbox wanneer ze op de server staan opgeslagen (IMAP). Gebruik je POP? Dan is er geen "online omgeving" vanuit waar wij de e-mals kunnen kopiëren naar je nieuwe mailbox. Verwijder daarom in het geval van POP, nog niet je oude mailbox zodat je je mailtjes niet kwijt raakt.

Via Outlook kan je ook inzien of je POP of IMAP gebruikt, ga hiervoor naar 'bestand'

Ga naar 'accountinstellingen' en kies nogmaals voor 'accountinstellingen'

Selecteer de betreffende mailbox en ga naar 'herstellen'. Kies vervolgens onder geavanceerd voor 'handmatig instellen'

Vervolgens zie je bij 'server' pop. of imap. staan

Hieraan kan je herkennen of je POP of IMAP gebruikt.