Inspectie App

Via de mobiele App van Kolibri kan je digitaal een inspectie uitvoeren. Hoe kom je aan de Kolibri App? De Kolibri app kan je downloaden in de Appstore (Apple) of de Google Play Store (Android).

Het is gebruikelijk dat er, voor de eigendomsoverdracht van een huis, een inspectie van de woning plaatsvindt. De informatie van de inspectie kan je vanaf nu kwijt in de Kolibri app bij het betreffende object, efficiĆ«nt! Het inspectieformulier in de Kolibri app is te gebruiken voor particuliere koop objecten. De informatie die jij in Kolibri via de desktop invoert is direct terug te zien in de Kolibri app. Andersom werkt dit ook, wanneer het inspectieformulier is afgerond, wordt dit direct opgeslagen in de dossiers van alle gekoppelde relaties en opdrachten. Super tof: je eigen logo wordt getoond op het inspectieformulier als jij je logo via de instellingen in Kolibri hebt toegevoegd. Op die manier weet de klant dat ze met de juiste partij te maken hebben.

Hoe maak ik een inspectie aan?

1. Open de Kolibri App
2. Navigeer naar het betreffende object via ''Opdrachten''.
3. Klik rechts boven in op ''Opties''.
4. Klik op ''Inspectie starten''.

Meterstanden
Vanaf het scherm ''meterstanden'' kan je meterstanden toevoegen en een overzicht zien van wanneer er meterstanden zijn toegevoegd. Wanneer je een nieuwe meterstand toevoegt, kan dit op twee manieren. Je kan foto's ter plekke nemen en je kan een foto kiezen uit je fotobibliotheek. Vervolgens vul je de soort in en de meterstanden zelf. Mocht er een slimme meter aanwezig zijn, kan je deze optie aanvinken.

Staat van oplevering
Bij de overdracht van een woning moeten een aantal zaken gecontroleerd worden die ten tijde van de overeenkomst gecontroleerd zijn, om te zien of deze nog steeds functioneren en aanwezig zijn. We hebben in de app vooraf een aantal zaken gedefinieerd. Je kan kiezen voor ''Ja'', ''Nee'' en ''Niet van toepassing''. Mochten er zaken missen, kan je die eenvoudig zelf toevoegen middels het plusje onderaan en een status geven. Daarnaast kan je zelf ook nog een toelichting erbij typen, dit is ook weer te lezen op het inspectieformulier zelf.

Bijzonderheden
Het kan voorkomen dat er tijdens de inspectie zaken aan het licht komen die nog niet genoteerd zijn. Deze zaken kan je toevoegen, met of zonder foto.

Adressen
Het kan voorkomen dat je voor de inspectie nog niet de adresgegevens van je klant compleet hebt, kopende en verkopende partij. Vanuit dit scherm krijg je van Kolibri aan signaal dat je nog geen adres hebt ingevuld en je deze eenvoudig aan de relatie kan toevoegen via de app. Vervolgens wordt dit ook weer opgeslagen in Kolibri.

Handtekeningen
Uiteindelijk moet de handtekening worden gezet. In het scherm ''Handtekeningen'' kunnen alle ondergetekende nog een laatste check doen om te kijken of ze het eens zijn met de inspectie voor ze het formulier daadwerkelijk gaan ondertekenen. De handtekeningen worden direct geĆ«xporteerd naar het inspectieformulier. Wanneer alle ondergetekende hebben ondertekend, kan het inspectieformulier afgerond worden.
Je kan het inspectieformulier ook afronden zonder handtekeningen. Handig voor als je bijvoorbeeld CM Sign, Ondertekenen.nl of Zynyo wilt gebruiken voor het digitaal ondertekenen.
Zodra jij op de knop ''afronden'' klikt, met of zonder handtekeningen is het inspectieformulier zichtbaar in Kolibri.

Gelukt!
Het opslaan is gelukt! Het formulier staat nu dus in Kolibri, bij alle gelinkte dossiers. Op dit moment kan je het inspectieformulier op de app ook delen via Airdrop of WhatsApp. Je doet dit door het formulier te downloaden en via de browser te delen.