Instellen van het Woondossier

Voordat je gebruik kunt maken van het Woondossier moeten er een aantal instellingen gedaan worden.

Kantoorinformatie

Je begint met het invullen van je kantoorinformatie.

Woningaanbod synchroniseren

Om gebruik te kunnen maken van de bezichtigingsdossiers in het Woondossier moet je actieve woningaanbod gesynchroniseerd worden met het Woondossier. Je start de synchronisatie door in de instelling 'Woningaanbod' je Atrium aansluitnummer in te vullen.

Waar vind ik mijn Atrium aansluitnummer?
Je vindt je Atrium aansluitnummer door naar https://www.vbo.nl/makelaars-taxateurs te gaan en je eigen makelaarskantoor op te zoeken. Het getal dat je in de URL ziet wanneer je je op de kantoorpagina van jouw kantoor bevindt is je Atrium aansluitnummer. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw Atrium aansluitnummer? Vraag ons dan om hulp.

Huisstijl kleuren

We vinden het belangrijk dat je vanuit het Woondossier met je klanten communiceert in jouw eigen huisstijl. Je kunt daarom hier je eigen huisstijl kleuren instellen.
Tip: Weet je niet welke kleurcodes bij jouw huisstijl horen? Op https://imagecolorpicker.com/ upload je heel eenvoudig je eigen logo en zie je de bijbehorende kleurcodes

Contactpersonen

Om jouw communicatie vanuit het Woondossier persoonlijker te maken kun je de contactpersonen waarmee jouw klanten communiceren toevoegen aan het Woondossier.

Webteksten

Bij communicatie vanuit jouw makelaarskantoor hoort natuurlijk ook de taal die jij spreekt. Spreek je liever wat formeler of juist informeler? Je stelt het zelf in bij de 'Webteksten' instellingen.
Je stelt hier in welke standaardteksten je wil gebruiken voor de verkoopvoorstellen en aankoopvoorstellen. Je kunt later bij het aanmaken van een verkoopvoorstel of aankoopvoorstel altijd nog de teksten wijzigen.

E-mail teksten

Ook voor de e-mail uitingen vanuit het Woondossier kun je zelf de standaardteksten instellen.
Tip: gebruik mergetags om bij het versturen van e-mail automatisch teksten in te vullen zoals de naam van de ontvanger en het adres van de woning

Biedingen

De laatste instelling die je kunt dien is die van de biedingen. Het is mogelijk om bij bezichtigingsdossiers aan te geven dat er een bod uitgebracht mag worden op de woning. Op deze pagina stel je in hoe je dat standaard wil doen. Je hebt daar 3 opties voor:
  1. Toestaan om een bod uit te brengen per mail of telefonisch
  2. Toestaan om een bod uit te brengen via het biedingsformulier van het Woondossier. Het bod komt dan bij jou binnen per mail en wordt geregistreerd in het Woondossier.
  3. Toestaan om een bod uit te brengen via Eerlijk Bieden. Wanneer je hiervoor kiest vul je bij de bezichtigingsdossiers de link naar het Eerlijk Bieden biedingsformulier in.

Je bent nu klaar om aan de slag te gaan met het Woondossier!