Hoe zorg ik ervoor dat zoekers passend aanbod ontvangen?

Het kan voorkomen dat je een zoekopdracht hebt aangemaakt maar dat de zoekers geen of weinig matchmail ontvangen. Hieronder vind je een aantal oorzaken en oplossingen.

Matchmail is niet geactiveerd

Controleer eerst of matchmail is geactiveerd. Dit doe je door rechts bovenin op je naam te klikken, naar 'Instellingen' te gaan en onder 'Gebruik' op 'Matchmail' te klikken.

De zoekopdracht is niet (meer) actief

Om te achterhalen of deze zoekopdracht inderdaad op inactief staat zoek je eerst naar een relatie die aangeeft geeft matchmails te ontvangen. Deze kan je vinden door boven in de Centrale zoekbalk de naam in te typen. Vervolgens ga je naar op het dashboard bij deze relatie naar 'Zoekopdrachten' en klik je de bijbehorende zoekopdracht aan.

Je bevind je nu op het scherm van de zoekopdracht. Mocht deze zoekopdracht inactief zijn, dan zie je boven de plaatsnaam 'afgerond' staan.

Klik op 'Activeren' om de desbetreffende zoekopdracht op actief te zetten. Personen die aanbod binnen deze zoekcriteria moeten ontvangen, zullen vanaf nu weer matchmails ontvangen.

Het collegiaal aanbod is niet (meer) geactiveerd

Wanneer je aangesloten bent bij de NVM kun je ook aanbod van andere makelaars versturen. Dit noemen we collegiaal aanbod. Om te controleren of deze nog geactiveerd staat klik je rechts boven in op je account en op 'instellingen'. Vervolgens klik je op 'gebruik' en daarna op 'matchmail'.

Klik vervolgens op 'Collegiaal aanbod activeren'. Als je niet doorverwezen wordt naar de inlogpagina van de NVM dan kan dat komen omdat in je browser staat ingesteld dat pop-up vensters geblokkeerd moeten worden.

Er staan meer dan één contactpersoon gekoppeld aan een zoekopdracht

Matchmail wordt maar naar 1 gekoppelde zoeker verstuurd. Als er meer zoekers zijn toegevoegd wordt hier geen matchmail naar verstuurd.

Matchmail wordt wel verstuurd maar zoekers geven aan dat ze deze niet ontvangen

Dit kan te maken hebben met de instelling van een zogenaamde SPF record. Bij de zoekopdracht staat dan wel dat er matchmail verstuurd is maar dit komt dan terecht in de spam box van de ontvanger.

Wanneer je domeinnaam bij ons in beheer is zorgen wij ervoor dat dit record goed ingesteld staat. Mocht je toch problemen ondervinden, neem dan contact met ons op.

Als je domeinnaam bij een andere hosting partij in beheer is kun je aan de beheerder vragen om het SPF record toe te voegen of aan te passen. Het SPF record ziet er dan over het algemeen zo uit: v=spf1 << eigen IP adressen >> include:_spf.wazzupsoftware.com ~all. Mocht je hier meer over willen weten kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.