Statusweergave voor Mediapartners: Altijd op de hoogte van jouw Tiara publicaties

Statusweergave voor Mediapartners: Altijd op de hoogte van jouw Tiara publicaties

Als makelaar is een van je belangrijkste onderdelen van je werk er voor zorgen dat een object zo optimaal mogelijk online gepresenteerd wordt.
Het laatste waar je je dan zorgen over wil maken is of een Tiara publicatie wel of niet goed gegaan is.
En als er dan toch iets ontbreekt bij het publiceren naar Tiara wil je daar zo snel mogelijk van op de hoogte zijn.
We hebben een aantal dingen in Kolibri ontwikkeld om je zo snel mogelijk op de hoogte brengen én je zo goed mogelijk uitleggen hoe je in de meeste gevallen er zelf voor kunt zorgen dat de publicatie naar Tiara goed gaat. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel
Wanneer een publicatie niet goed gaat komt dat bijna altijd omdat bepaalde velden die verplicht zijn voor een Tiara-publicatie niet zijn ingevuld.
In veel gevallen hebben we de benodigde velden in Kolibri met oranje asterisken gemarkeerd, zodat je dat tijdens het invoeren van een opdracht gelijk ziet.
Door de uitgebreide validatie die Tiara doet op de objectinformatie en afhankelijkheden tussen velden is het niet altijd mogelijk om vóór publicatie aan te garanderen dat een publicatie de eerste keer wordt goedgekeurd.

Voordat je publiceert

Fijner dan achteraf horen dat je iets bent vergeten in te vullen, is vóór het publiceren te zien krijgen dat je nog iets moet invullen. We doen dat op een aantal manieren:

Oranje asterisken

Op veel plekken in Kolibri hebben we velden met oranje asterisken gemarkeerd. Vul deze velden in, dan is de kans al groot dat je publicatie direct goed gaat.

Het publicatiescherm

Zodra je klaar bent om te publiceren kom je op dit scherm terecht. Kolibri controleert de velden waarbij we de meeste publicatiefouten zien. Heb je één of meer van deze velden niet ingevuld? Dan brengen we je daar hier nog een keer van op de hoogte.

Nadat je gepubliceerd hebt

Het eerst wat Tiara doet bij het ontvangen van een object is het uitvoeren van een uitgebreide controle. Deze controle bestaat uit honderden checks die Tiara doet om te zien of alle velden die ingevuld kunnen worden daadwerkelijk goed zijn ingevuld. Het kan weleens voorkomen dat er iets ontbreekt of iets niet is goed gegaan. We brengen je daar op verschillende manieren van op de hoogte.

Het berichtencentrum

Zodra we van Tiara (maar ook van andere mediapartners) een bericht terugkrijgen dat een publicatie niet gelukt is brengen we je daarvan op de hoogte in het Kolibri berichtencentrum.

Het dashboard

We hebben een widget op je Kolibri dashboard toegevoegd met daarin alle opdrachten waar publicatiefouten zijn. Zo ben je zodra je inlogt direct op de hoogte.

Wanneer je een opdracht opent

Wanneer je een opdracht opent zie je direct dat er een publicatiefout is. Daardoor ben je hier direct van op de hoogte wanneer je iets in de opdracht aan het doen bent.

Hoe je de meeste publicatiefouten zelf oplost

Duidelijkere foutmeldingen en support artikelen / video's.

Foutmeldingen met uitleg

In het mediapartner-overzicht bij een opdracht (die vind je in het tabje 'Marketing' bij het bewerken van een opdracht) zie je van elke mediapartner de publicatie status.
Wanneer een Tiara-publicatie niet goed gaat krijgen we een foutmelding terug. Voor de meest voorkomende foutmeldingen hebben we extra uitleg geschreven in de foutmelding waardoor je in de meeste gevallen zelf de fout kan oplossen.

Support artikelen en video's

In onze supportdesk hebben we tientallen artikelen gemaakt (vaak met video uitleg!) waarin je in een aantal korte stappen leest hoe je zelf een publicatiefout kan oplossen. In de meeste is het oplossen van een publicatiefout in 30 seconden gedaan!

Live updates van publicatiefouten

Druk aan het refreshen of F5'en na het invullen van de benodigde informatie? Niet meer nodig! Het publicatie-overzicht scherm update automatisch. Je ziet in het publicatiescherm of je een live-verbinding hebt met onze servers waarmee we je op hoogte houden.

Ons team staat voor je klaar

Kom je er niet, heb je ergens hulp bij nodig of gaat er iets niet goed? Dan staat ons team natuurlijk gewoon voor je klaar. Stuur ons een berichtje op support@kolibri.software, via de de 'meld een bug' knop in Kolibri of bel ons op 0262020116. Dan helpen we je gewoon verder!