Verkopen of verhuren van een opdracht

Het is zover! Je hebt voor je opdrachtgever zijn/haar opdracht verkocht of verhuurd. Nu nog de nieuwe status van de opdracht in Kolibri zetten en de mediapartners waar de opdracht is aangemeld laten weten dat de opdracht niet meer beschikbaar is.

Ga hiervoor in het detailscherm van de opdracht naar het tabblad 'Algemeen' (1) en klik op de blauwe knop 'Opties' rechts bovenin (2). Kies 'Transactiegegevens invullen' (3).

Er verschijnt een pop-upschermpje dat bestaat uit drie tabjes, Transactie, Kopergegevens en Achtergelaten object. Om de opdracht succesvol in Tiara (Funda) bij te werken zijn alle drie deze tabjes verplicht in te vullen, publiceer je niet naar Tiara dan is alleen het tabje Transactie voldoende.

1 - Transactie

Voer hier alle velden in. Belangrijk om te weten is dat als er sprake is van voorbehoud dat dan vanaf de datum ondertekening de opdracht de status 'Verkocht (verhuurd) onder voorbehoud' krijgt en vanaf de datum voorbehoud de status 'Verkocht (verhuurd)'.

Publiceer je niet naar Tiara dan kun je op de knop 'Opslaan en sluiten' klikken, publiceer je wel naar Tiara klik dan op 'Volgende'.

2 - Kopergegevens

Vul hier in ieder geval de velden in die gemarkeerd zijn met een oranje sterretje, anders zal de wijziging van status door Tiara geweigerd worden en zal de opdracht niet op Funda worden bijgewerkt.

3 - Achtergelaten object

Ook de velden in dit tabje zijn verplicht om in te voeren voor de publicatie naar Tiara. Zijn ze ingevuld, klik dan op 'Opslaan en sluiten' en de status van de opdracht is in Kolibri veranderd van 'Beschikbaar' naar 'Verkocht (verhuurd)'.