Zoekopdrachten in Kolibri

Een handig overzicht van al je zoekopdrachten in Kolibri? Klik in het menu op 'Zoekers' (1) en je krijgt ze in één oogopslag te zien. Je ziet wie er zoekt (2) , wat er gezocht wordt (3) en of de zoekers per mail op de hoogte moeten worden gehouden als je aanbod hebt dat aan hun zoekopdracht voldoet (4) .

Door aan de linkerkant gebruik te maken van de zoekfilters filter je in de criteria die zoekers in hun zoekopdracht hebben opgegeven (1). Zo kun je bijvoorbeeld een lijst van zoekers samenstellen die op zoek zijn naar een particulier huurappartement (2, 3 en 4) die geen matchmail willen ontvangen (5). Boven de lijst zie je je zoekfilters nog een keer handig op een rijtje (6).

Door op een naam te klikken ga je naar de detailpagina van de betreffende relatie van wie de zoekopdracht is. Door op de zoekopdracht zelf te klikken ga je naar de gegevens van deze opdracht.

De detailpagina van een zoekopdracht

Op de detailpagina van een zoekopdracht heb je alle gegevens binnen handbereik. Deze pagina bestaat uit vier onderdelen.

1 - Algemeen

In het tabblad Algemeen zie je een overzicht van wie de opdracht is (1), wat (2) en waar (3) er gezocht wordt, of er Matchmail  verstuurd moet worden (4) en zo ja wanneer de laatste mails verstuurd zijn (5).

Je kunt door op de groene knop 'Bekijken/bewerken' te klikken de zoekopdracht aanpassen.

2 - Zoekers

Hier zie je van wie de opdracht is. Door op de zoeker te klikken ga je naar de detailpagina van deze zoeker, waar je deze eventueel kan bewerken.

3 - Zoekresultaat

In dit scherm staan alle resultaten die voldoen aan de criteria van deze zoekopdracht. Door op een resultaat te klikken ga je naar de detailpagina van het betreffende object.

4 - Matchmails

In dit tabblad zie je alle matchmails die naar de zoeker zijn verzonden. Matchmails zijn de e-mails die naar een zoeker worden gestuurd zodra je nieuw of gewijzigd aanbod hebt dat aan de criteria van de zoeker voldoet.  Een uitleg over matchmail lees je hier .