De instellingen van Kolibri - Gebruik - Dossiermappen

.Aan opdrachten en relaties kunnen documenten en overeenkomsten worden gekoppeld. Deze worden dan getoond onder het tabblad 'Dossier' bij de opdracht of relatie.

Om alles een beetje overzichtelijk te houden is het dossier opgesplitst in verschillende mappen, afhankelijk van het soort opdracht of relatie. Je kunt deze mappen bekijken door in je instellingen (klik op je gebruikersnaam rechts bovenin (1) en klik op 'Instellingen' (2) ) in het linkermenu op 'Gebruik' te klikken (3) en dan 'Dossier mappen' te selecteren (4) .

Je ziet nu de relatie- en opdrachttypes die een dossier met documenten en overeenkomsten (kunnen) hebben.

Klik op een van de types om te zien welke mappen er standaard in Kolibri in het dossier van een relatie of opdracht van dit type staan. Als voorbeeld voor dit artikel kijken we naar de mappen die bij een particuliere koopopdracht beschikbaar zijn.

Klik in de lijst op 'Particuliere koopopdrachten'. Je ziet dat er drie mappen beschikbaar zijn, 'Overeenkomsten en brieven' (1), 'Bestanden' (2) en 'Facturen' (3). Alle overeenkomsten die gekoppeld worden aan een particuliere koopopdracht zullen automatisch in de map 'Overeenkomsten en brieven' geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor facturen.

Aan het ikoontje rechts naast de mappen (een slotje) (4) kun je zien dat het om standaard Kolibri mappen gaat die niet verwijderd of gewijzigd kunnen worden.

Echter, je kunt je eigen mappen toevoegen door op de blauwe knop 'Map toevoegen' rechts bovenin te klikken. Als voorbeeld zullen we een map 'Foto's' toevoegen in de map 'Bestanden'. Voer de naam van de nieuwe map in (1) en klik dan op de standaardmap waarin deze geplaatst moet worden (2).  Klik op 'Opslaan' (3) en de nieuwe map is toegevoegd.

Je ziet dat er een map 'Foto's' is toegevoegd aan de map 'Bestanden' (1). Klik op de groene knop 'Opslaan' rechts bovenin (3) en deze map is vanaf nu beschikbaar in het dossier van alle particuliere koopopdrachten. Aan het ikoontje rechts (een kruisje) zie je dat het een map is die je zelf hebt aangemaakt. Door op het kruisje te klikken verwijder je de map weer (2).

Ga je nu naar een particulier koopobject dan zie je achter het tabje 'Dossier' (1) de zojuist toegevoegde map 'Foto's' staan (2) . Als je bestanden toevoegt door ze vanuit Windows Verkenner of Finder (Mac) naar het  uploadveld (3) te slepen zullen ze in eerste instantie in de map 'Bestanden' terechtkomen (4).

Je verplaatst het het zojuist toegevoegde bestand door met de linkermuisknop naast de bestandsnaam te klikken, de muisknop ingedrukt houden, en het bestand naar de juiste map te slepen. Laat de muisknop los en het bestand staat in de juiste map.

Het kan voorkomen dat je bij een specifieke opdracht een extra map wil toevoegen die alleen bij deze opdracht staat en niet bij de andere opdrachten. Dit doe je door in het tabblad 'Dossier' van de betreffende opdracht op de groene knop 'Map toevoegen' te klikken en vervolgens een mapnaam in te vullen (1) en aan te geven in welke map de nieuwe map geplaatst moet worden (2). Klik op 'Opslaan' (3) en deze nieuwe map is beschikbaar bij deze opdracht.

Je kunt bestanden uit het dossier downloaden of verwijderen door op de drie puntjes (1) rechts naast het bestand te klikken en in het popupje (2) je keuze te maken.