De instellingen van Kolibri - AppXchange

Wat is de Kolibri AppXchange?

De Kolibri AppXchange is wat de App Store is voor je iPhone of Google Play voor je Android telefoon. De Kolibri AppXchange is een online winkel waarin je allerlei applicaties van derden kunt aanzetten die Kolibri nóg krachtiger maken.

Je iPhone en Android telefoon werken fantastisch wanneer je ze voor het eerst gebruikt. Apple en Google hebben hebben veel tijd besteed aan het maken van een perfecte basis. Bellen, SMSen en internetten gaat allemaal lekker maar je merkt al snel dat je meer wil . Dus je gaat naar de App Store of Google Play en download die app die doet wat jij wil. Seconden later kan je dan al aan de slag met jouw nieuwe app.

Tip! Bekijk onze video over hoe de AppXchange werkt. We vertellen je in onze video alles wat je wilt weten en je ziet het direct in actie:

Hoe werkt het?

Omdat de AppXchange zo veel lijkt op de App Store of Google Play werkt het best intuïtief. Wil je de AppXchange en alle beschikbare apps zien? Kies dan in het hoofdmenu voor "AppXchange"  (1) . Je kunt in de AppXchange filteren op gratis en betaalde apps, en op verschillende categorieën  (2) . We zetten regelmatig een aantal apps extra in de spotlight  (3)  omdat we denken dat deze apps relevant voor je kunnen zijn. Onder de uitgelichte apps die je een lijst met alle apps. Je ziet bij elke app of de app gratis of betaald is  (4) . Klik op de knop "Meer informatie" om meer over de app te weten te komen.

Meer informatie over apps

Snelle informatie, schermafbeeldingen en omschrijving

Klik je op een app, dan kom je hier uit. Je ziet hier makkelijk hoe veel andere Kolibri-kantoren de app hebben aangezet, hoe de app beoordeeld wordt en of de app betaald is of gratis   (1) . Foto's spreken meer dan woorden, app partners laten daarom een aantal screenshots (2) zien van hun app. Onder de screenshots krijgt de app-partner alle ruimte om te vertellen wat hun app doet en waarom jij de app zou moeten gebruiken  (3) . Tenslotte zie je verschillende andere apps die gebruikers van deze app ook gebruiken (4) .

Beoordelingen

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte app voor jouw kantoor is het wel zo fijn om te weten wat anderen van de app vinden. Daarom kunnen Kolibrigebruikers beoordelingen schrijven. Die beoordelingen lees je terug in de tab Beoordelingen  (1) . Hier zie je in één oogopslag hoe de beoordelingen zijn opgebouwd (2) . En wil je zelf laten weten wat je van de app vindt dan laat je zelf makkelijk een beoordeling achter (3) . Dat kan echter alleen als je de app ook echt gebruikt (dat vinden we wel zo eerlijk).

Kosten

Natuurlijk wil je voordat je een app gaat gebruiken weten wat het je gaat kosten (als het je iets kost, er zijn ook gratis apps!). Achter het tabje "Kosten" vertelt de app-partner wat je kunt verwachten. De facturatie verloopt via de app-partners.

Ondersteuning

Wanneer je een vraag hebt over de Netflix-app op je telefoon stuur je een berichtje naar Netflix, niet naar Apple of Google (Android). Datzelfde gaat op voor apps die je in Kolibri aanzet. De aanbieder van de app kan namelijk veel beter antwoord geven op jouw vragen over die app dan wij dat kunnen. We stellen het daarom verplicht aan app-partners om je te vertellen waar je terecht kunt met vragen. Door naar de tab "Ondersteuning"   (1) te gaan lees je een korte beschrijving  (2) , geeft de app-partner antwoord op veelgestelde vragen  (3) , en zie je de nodige contactinformatie (4) . Heb je het gevoel niet goed geholpen te worden door een app-partner, laat dat dan aan ons weten. We helpen je daar graag bij.

Aan- en uitzetten

Klaar om de app aan te zetten? Klik dan op de blauwe knop "Integratie activeren", rechts bovenin. Geen zorgen, je moet nog een keer de activatie bevestigen voordat de app ook echt aan staat. Wil je een app uitzetten? Dan kun je dat bij actieve apps doen met dezelfde knop.

Toestemming geven

Veiligheid vinden we het belangrijkst bij de AppXchange. Daarom moet je voordat een app z'n werk gaat doen akkoord gaan met het delen van informatie (met de gekozen app) die de  app daadwerkelijk nodig heeft om z'n werk te doen (1) . In het aanmeldproces van een app-partner voeren wij checks uit om te verifiëren dat de informatie waar een app om vraagt ook echt nodig is voor de werking van de app. Wanneer je een app uitzet blokkeer je direct de toegang tot de door jou vrijgegeven data. Geef je toestemming, dan wordt de app geactiveerd (2) .

Hoera! De door jou gekozen app staat aan. Het kan zijn dat de app aanbieder nog wat voor je moet doen (denk daarbij aan VOIP-telefonie leveranciers bijvoorbeeld) of dat je de app direct kunt gebruiken. In beide gevallen is het handig om even naar de ondersteuningspagina te gaan (door op de blauwe knop "Naar ondersteuning" te klikken) om te zien hoe je nu verder gaat.

Widgets of geen widgets

Een van de grote voordelen van de AppXchange is dat je niet meer hoeft te wisselen tussen verschillende Kolibri en andere applicaties, omdat die applicaties op verschillende plaatsen in Kolibri zichtbaar zijn, de z.g. widgets. Deze widgets kunnen worden getoond op o.a. de volgende plaatsen:
  • Het dashboard
  • Het netwerk
  • Het detailscherm van opdrachten
  • Het detailscherm van relaties
  • Het detailscherm van zoekopdrachten
  • Tijdlijnen

Voorbeeld widget

In het screenshot hierboven zie je een voorbeeld van een widget, in dit geval van de app  mijnhuis.site . Met mijnhuis.site genereer je een website voor één bepaalde opdracht. In de widget van mijnhuis.site genereer je de website, kies je de domeinnaam en kun je de status inzien. We vragen aan app-partners zich aan onze opmaakvoorschriften te houden zodat hun widgets de gebruiksvriendelijkheid van Kolibri niet negatief beïnvloeden.

Niet altijd een widget nodig

Niet iedere app heeft een widget nodig. Een mooi voorbeeld hiervan is de app  Forms for Kolibri . Forms for Kolibri zet inspectieformulieren voor je klaar in de Forms for Kolibri app, op basis van een agenda-afspraak in je Kolibri agenda. Wanneer je het inspectieformulier via de Forms for Kolibri app hebt ingevuld wordt het formulier automatisch opgeslagen in de dossiers van de betrokken partijen. Daar zijn geen widgets voor nodig.

We zijn benieuwd naar jouw mening

Ga aan de slag met de AppXchange partners! Ze zijn er om jouw werk als makelaar sneller, leuker en efficiënter te maken. Kunnen we je ergens mee helpen of heb je ergens een vraag over? Stuur ons dan een berichtje naar support@kolibri.software  of bel naar 026 20 20 116. Heb je goeide ideeën voor de AppXchange, of ken je nog leuke partijen die met Kolibri kunnen koppelen? Dan horen we dat ook graag.