E-mail koppelen aan Kolibri

Het is heel eenvoudig om een e-mailaccount te koppelen in Kolibri. Je kunt dan altijd vanuit Kolibri e-mail ontvangen, lezen en versturen. Om een e-mailaccount te koppelen ga je via je naam rechtsboven (1) - Instellingen (2) naar het instellingenscherm. Daar klik je in het menu links op E-mail (3) - E-mail accounts (4).

Klik in het scherm dat dan opent op de knop "Klik hier om je eerste e-mailbox in te stellen". Is er al een e-mailaccount gtekoppeld dan kun je via de knop "Nieuwe e-mailbox koppelen" nog één of meer boxen koppelen.

Vervolgens vraagt Kolibri naar je e-mail provider. Maak je keuze en vul de gegevens in die nodig zijn voor jouw e-mail provider. Sla tenslotte de gegevens op.

Als je een e-mailbox gekoppeld hebt kun je daar nog diverse aanpassingen in aanbrengen. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant en daarna op het groene potloodikoontje.

In het pop-upschermpje dat dan opent kun je aangeven wat de naam is die als afzender boven je verstuurde mail komt te staan (1), of deze mailbox het standaard e-mailadres waar vandaan al je mail vanuit Kolibri verstuurd moet worden (2), de handtekening die standaard onder je mails moet komen te staan (3) (meer over instellen en gebruiken van je handtekening lees je op deze pagina) en in welke map mail moet worden geplaatst die je archiveert (4).

Let op, het instellen van de afzender naam wordt niet ondersteund door alle e-mai providers!

Verder kun je deze e-mailbox delen met collega's en aangeven welke mogelijkheden deze collega's daarbij hebben. Zo kun je aangeven of ze de e-mails mogen lezen (5), mogen lezen en een bericht mogen opstellen (6) of mogen leze, opstellen en versturen (7).