Het marketing budget

Met behulp van het marketing budget houd je inzicht in de uitgaven die bij een opdracht horen. Hierin houd je bij welke uitgaven je doet om de opdracht op een zo goed mogelijke manier voor je klant te verkopen. Dit budget kun je vervolgens op een eenvoudige wijze aan een factuur toevoegen.

Marketing budget toevoegen aan een opdracht

Ga in het bewerkingsscherm van de opdracht naar tabblad 5 - Marketing. Kies aan de rechterkant de knop Budget.

Je begint met het toevoegen van een budget.  Voer het totale beschikbare budget voor deze opdracht in (1) en geef aan welk deel daarvan doorbelast moet worden aan de klant (2). Rechts hiervan zie je wat van dit budget al is uitgegeven (3) en wat er nog over is (4).

Om voor deze opdracht een uitgave toe te voegen klik je op het eerste veld onder de tekst 'Uitgave toevoegen' (1) en maak een keuze uit de beschikbare producten. (hoe je zelf beschikbare producten en de prijzen daarvan toe kunt voegen lees je op deze pagina.) De prijs wordt automatisch toegevoegd (2). Je kunt daarna kiezen of dit bedrag al dan niet aan de klant wordt doorbelast (3). Voer een korte omschrijving toe (4), deze zal ook op de factuur verschijnen.

Klik op 'Opslaan' en de uitgave zal worden toegevoegd aan het overzicht van uitgaven (5).

Het marketing budget op de factuur

Vervolgens wil je natuurlijk dat deze uitgave gefactureerd wordt. Hoe je een nieuwe factuur opstelt en daarin het marketingbudget opneemt lees je op deze pagina.