Google Tag Manager Installeren op je website

Benodigdheden

- Een Google (Tag Manager) account
De inloggegevens van je Housenet CMS (inloggegevens kwijt? Stuur ons dan een bericht op support@kolibri.software).
- Ongeveer 5 minuten van je tijd

Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) is een gratis tool van Google waarmee je eenvoudig en snel marketing tags en code snippets op je website of in je mobiele app kunt plaatsen en beheren, zonder dat je elke keer aanpassingen in de code hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van Google Analytics 4 aan je website (lees hier een artikel over het installeren van Google Analytics 4 op je website) of het plaatsen van waardebepaling-widget.

Om Google Tag Manager te installeren heb je en Google Tag Manager account nodig. Google heeft daar zelf een handige video over gemaakt. Aan het einde van de video zie je dat je nu de Google Tag Manager kunt gaan installeren. Ben je tot deze stap gekomen? Lees dan de rest van deze handleiding.

Installeren op je Kolibri Website

1. Als het goed is heb je nu de Google Tag Manager gegevens klaarstaan:

2. Ga nu naar je Kolibri Website CMS (cms.housenet3.nl) en log daar in met je inloggegevens. Maak je ook gebruik van Kolibri CRM? Dan log je eenvoudig in bij je website door rechtsbovenin op het Kolibri Website-logo te klikken:

3. Je bent nu ingelogd in je website CMS. Ga daar naar de instellingen -> Website -> Aangepast site script:

4. Klik op de bewerken knop:

5. Plaats de bovenste code uit Google Tag Manager bij ‘Aangepast site script voor de header’ (als er al code staat kun je de nieuwe code daaronder plakken).

6. Plaats de onderste code uit Google Tag Manager bij ‘Aangepast site script’

7. Klik daarna op opslaan. De Google Tag Manager scripts zijn nu op je Housenet website geplaatst.

7.  Om de nieuwe site-scripts bereikbaar te maken voor nieuwe websitebezoekers moet je de zogenaamde cache-bestanden van je website wissen. Je doet dat door naar {{de-url-van-jouw-website.nl}}/api/clearcache te gaan, bijvoorbeeld kolibrirealestate.nl/api/clearcache. In het scherm wat volgt zie je dat de cache gewist is.