Import data naar jouw Kolibri account. Wat kan en wat moet je ervoor doen?

Import data naar jouw Kolibri account. Wat kan en wat moet je ervoor doen?

Een Kolibri account is al lekker. Een gevuld Kolibri account is nog beter. Kun je lekker doorpakken. Hier lees je welke data wij voor je kunnen importeren. We vertellen je ook meteen wat daarvoor moet gebeuren.

1. Opdrachten importeren vanuit Tiara

Vanuit Tiara kunnen wij aanbod voor jouw importeren. Handig als je bijvoorbeeld overstapt van een ander softwarepakket naar Kolibri. Hoef je al dat aanbod niet handmatig over te gaan zetten. Deze import is gratis.

Jouw eigen aanbod

Dit betreft in negen van de tien gevallen aanbod dat je zelf eerder gepubliceerd hebt. In dat geval hoef je enkel aan ons het 5-cijferige Tiara aansluitnummer door te geven waaronder je dat aanbod gepubliceerd hebt. Dat nummer achterhaal je via Fundadesk of ga even naar Funda en check het nummer bovenin de browserbalk (zie screenshot). Stuur je Tiara import verzoek, inclusief het betreffende Tiara aansluitnummer, naar fulfillment@kolibri.software en dan maken wij het verder voor je in orde.

Aanbod van een ander

Het kan ook zijn dat je aanbod wilt importeren van een andere makelaar (bijvoorbeeld de makelaardij waar je werkte voordat je voor jezelf begon). In dat geval hebben wij via jou in een e-mail de toestemming van de eigenaar van het betreffende Tiara aansluitnummer nodig én daarbij een overzicht van de betreffende adressen van de opdrachten. Stuur deze e-mail naar fulfillment@kolibri.software en dan maken wij het verder voor je in orde.

2. Relaties importeren

Relaties kunen wij vanuit dit Excel bestand voor je importeren naar Kolibri. Jij zorgt ervoor dat de relatie gegevens juist in dat bestand komen te staan. Dit gaat het makkelijkst wanneer je jouw relaties al in een Excel bestand hebt staan. Vanuit daar kun je dan de kolommen waarschijnlijk voor een groot deel kopieren en plakken naar ons bestand (dus de kolom voornaam naar de kolom voornaam, de kolom e-mailadres naar de kolom e-mail adres, etc.). Stuur het ingevulde Excel bestand naar fulfillment@kolibri.software en wij maken het verder voor je in orde.

3. Data vanuit Pararius Office importeren

Gebruik je nu Pararius Office dan kunnen wij het grootste deel van jouw data vanuit Pararius Office importeren naar Kolibri. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.