Nieuwsitems op je website beheren

Je kunt de bezoekers van je website op een eenvoudige manier op de hoogte houden van het laatste nieuws op het gebied van de woningmarkt, nieuws uit je regio enz. Housenet heeft hier de nieuwsmodule voor, een module waarin je zelf nieuwsitems kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen. Je kunt handmatig items toevoegen maar je kunt ook gebruik maken van z.g. RSS feeds (nieuws dat automatisch van andere websites op je eigen Housenet website getoond wordt).

We beginnen met hoe je handmatig je nieuwsberichten beheert, daarna vertellen we hoe RSS feeds werken.

Handmatig je berichten beheren

Klik in het het beheergedeelte van je website op "Modules (1) - Nieuws" (2). Je komt dan in het scherm met een overzicht van alle berichten.

Als je een bericht wilt verwijderen vink je het vakje dat voor dat bericht staat aan  (3)  en klik je op "Gooi in prullenbak"  (4) . Het bericht zal uit de lijst verdwijnen en niet meer op de site getoond worden.

Wil je een bericht wijzigen dan klik je het bericht zelf aan in de lijst waarna je het kunt aanpassen.

De volgorde waarin nieuwsitems getoond worden is standaard op de datum van publicatie, maar als je berichten hebt die je altijd bovenaan wil zien staan dan kun je die berichten aanvinken in het veldje "Uitgelicht" (5) .

Als je een nieuw bericht wil plaatsen klik je rechtsboven op "Nieuw"  (6) .

In het scherm dat dan geopend wordt staat een veld "Status"  (1)  dat de volgende waarden kent:

1. Concept : het bericht is nog niet klaar en moet nog niet op de site geplaatst worden.
  2. Online : het bericht wordt op de site geplaatst.
  3. Offline : het bericht wordt niet op de site getoond.

Daaronder staan drie velden: Titel  (2) , Inleiding  (3)  en Tekst  (4) . De titel spreekt voor zich en de inleiding is een kort introtekstje dat samen met de titel op de nieuwsoverzichtspagina van je website komt te staan. Het veld Tags  (5)  kun je leeg laten.

Op de pagina van je website waarop het hele bericht staat komen ook de titel en de inleiding te staan met daaronder de tekst die in het veld Tekst wordt ingevoerd.

Als al deze velden zijn ingevoerd klik je op Opslaan  (6)  en zal het artikel op je site verschijnen. Vergeet niet om de status op Online te zetten voordat je het artikel opslaat!

Je kunt de nieuwsmodule ook als blog gebruiken.  Maak een blogpost aan in de nieuwsmodule zoals je een nieuwitem aan zou maken.

Nieuws via RSS op je website plaatsen.

Er zijn websites die hun nieuws beschikbaar stellen aan andere websites. Dit gebeurt via een z.g. RSS feed. Het plaatsen van nieuws op je website d.m.v. RSS heeft als voordeel dat het nieuws op je site altijd up-to-date is.

Websites die hun nieuws beschikbaar stellen kun je herkennen aan het RSS ikoontje  . Een voorbeeld van zo'n website is Vastgoed Actueel . Om de RSS feed aan je eigen website toe te voegen klik je met de rechtermuisknop op het RSS ikoontje en selecteer je "Linkadres kopiĆ«ren".

Ga naar het CMS van je website en klik in het linkermenu op "Modules - Extern nieuws". Klik daarna op de knop "Nieuw", rechts boven.

In het scherm dat dan geopend wordt staat een veld "Status"  dat de volgende waarden kent:
  1. Concept : De RSS feed is nog niet klaar en moet nog niet op de site geplaatst worden.
  2. Online : De RSS feed wordt op de site geplaatst.
  3. Offline : De RSS feed wordt niet op de site getoond.
Om het nieuws op je site te tonen selecteer je hier "Online".

Vul een titel voor deze RSS feed in en plak vervolgens in het veld "Artikellijst URL" het linkadres dat je hierboven gekopiƫerd hebt.

Nu hoeft dit nieuws alleen nog maar op je website geplaatst te worden. Maak hiervoor een systeempagina aan ( hoe je dat doet lees je hier ) en kies als functionaliteit voor "Een pagina met nieuws".