Veelgestelde vragen op je website plaatsen

Op je Housenet website kun je heel eenvoudig veelgestelde vragen toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers van je website snel antwoorden op hun vragen kunnen vinden zijn ze onderverdeeld in categorieën. Om categorieën te maken, te wijzigen of te verwijderen ga je in het beheergedeelte van je website naar "Instellingen"  (1) .  In het menu dat dan uitklapt klik je op "Website"  (2) .

Als je een nieuwe categorie wilt aanmaken klik je rechtsboven op "Nieuw" (3) .

Als je een categorie wilt verwijderen vink je het vakje dat voor die categorie staat aan (4) en klik je op "Permanent verwijderen" (5) . De categorie zal uit de lijst verdwijnen. Voordat je een categorie kunt verwijderen moeten eerst alle vragen die onder die categorie vallen worden verwijderd of onder een andere categorie geplaatst worden. Hoe dat moet staat verderop hieronder.

Wil je een categorie wijzigen dan klik je de categorie zelf aan in de lijst waarna je hem kunt aanpassen.

Als je nu vragen toe wilt voegen, wijzigen of verwijderen klik je op "FAQ overzicht" (6) . Je gaat dan rechtstreeks naar het scherm waar je de vragen kunt bewerken.

Behalve via het categorieënscherm kun je ook rechtstreeks naar het scherm waar je de vragen en antwoorden kunt bewerken.

Klik in het het beheergedeelte van je website op "Modules" (1) en daarna in het uitgeklapte menu op "FAQ" (2). Je komt dan in het scherm met een overzicht van de vragen die op de FAQ pagina  van je site staan.

Als je een vraag wilt verwijderen vink je het vakje dat voor die vraag staat aan (3) en klik je op "Gooi in prullenbak" (4). De vraag zal uit de lijst verdwijnen en niet meer op de site getoond worden.

Wil je een vraag wijzigen dan klik je de vraag zelf aan in de lijst waarna je hem kunt aanpassen.

Als je een nieuwe vraag wil plaatsen klik je rechtsboven op "Nieuw" (5).

In het scherm dat dan geopend wordt staat een veld "Categorie" (1) waar je via het pijltje rechts (2) de categorie kunt aangeven waaronder de vraag valt.

Het veld "Status" (3) kent de volgende waarden:

1. Concept: de bewerking van de vraag is nog niet klaar en moet nog niet op de site geplaatst worden.
  2. Online: de vraag wordt op de site geplaatst.
  3. Offline: de vraag wordt niet op de site getoond.

Daaronder staan twee velden: Vraag (4) en Antwoord (5).

In het veld "Vraag" typ je de vraag en in het veld "Antwoord" zet je het antwoord op die vraag.

Het veld Tags (6) kun je leeg laten.

Als de velden zijn ingevoerd klik je op "Opslaan en sluiten"  (7)  en zal de vraag met het antwoord op je site verschijnen. Vergeet niet om de status op Online te zetten voordat je de vraag opslaat!

Je bent nu klaar om een pagina te maken waar veel gestelde vragen op staan. Nu moet alleen nog de pagina op de website geplaatst worden. Maak hiervoor een systeem pagina aan. Hoe je een systeempagina maakt lees je hier. Let op dat je bij de keuze "Welke Housenet functionaliteit wil je op deze pagina gebruiken?"  kiest voor "Veel gestelde vragen".