Aankoop / aanhuur

Aankopen/aanhuren van objecten

Het is zo ver! Het kunnen registreren van je aangekochte of aangehuurde objecten in Kolibri.
Hieronder leggen we je uit hoe je de nieuwe functionaliteit gebruikt.

Stap 1.
Het aanmaken van een aankoop/aanhuur dossier

Klik op 'nieuw' rechtsboven in je scherm en kiest voor 'Aankoop/huur opdracht'. Onderstaand scherm zal geopend worden waarin je alle basis gegevens van je aankoop/huur dossier invult zoals bijvoorbeeld het soort opdracht.

Stap 2.
Het dashboard

Nadat je de gegevens in het bovenstaande scherm het opgeslagen, zul je terecht komen in het overzicht van het zojuist aangemaakte dossier en kom je, net als bij opdrachten, in het dashboard terecht. Hier zie je onder andere welke relaties er aan het dossier gekoppeld zijn, en wat er zich afspeelt in de tijdlijn. Daarnaast kan je ook gelijk de objecten die je in onderhandeling neemt beheren.

Stap 3.
Een object toevoegen

Je wilt natuurlijk registeren welke objecten je met je opdrachtgever bezichtigt en waarover eventueel onderhandeld moet worden. Wanneer je rechts boven in op 'acties' klikt, kan je een object toevoegen.

Zodra je dit hebt aangeklikt, zal je in bovenstaande scherm terecht komen. Dit komt je wellicht bekend voor, het lijkt namelijk veelal op het invulscherm van een reguliere opdracht in Kolibri. Hier vul je vervolgens ook alle gegevens in over het object. Hierbij begin je met wat algemene informatie (zoals de aanbiedende partij), de adresgegevens, de vraagprijs en je doelprijs. Zodra je uiteindelijk overgaat tot de aankoop/aanhuur van een object, registreer je hier ook de transactiegegevens voor je dossiervorming. Mocht je dit willen, dan kan je bij tabblad 2 en 3 het object verder specificeren, dit is optioneel en hier staan geen verplichte velden tussen.

Stap 4.
De overzichtspagina van het zojuist aangemaakte object

De detailpagina van het object lijkt op de reguliere Kolibri opdrachten pagina. Hier zie je gelijk de contactgegevens van de aanbiedende partij en kan je makkelijk terug naar het overkoepelende dossier. Bij het overkoepelende dossier kan je eventueel weer andere objecten koppelen.

Stap 5.
Een onderhandeling registreren

Klik rechts bovenin op 'opties' om een bod vast te leggen. In het invulveld voer je het bedrag van het bod in en tot wanneer deze geldig is. Wanneer de geldigheid van het bod bijna verlopen is, krijg je uiteraard een notificatie van. In dit scherm heb je ook gelijk de contactgegevens van de aanbiedende partij inzichtelijk zodat je deze gelijk op de hoogte kunt houden. Nadat je alles hebt ingevoerd klik je op 'Bod opslaan'.

Stap 6.
Een tegenbod registreren

Zodra je een bod hebt uitgebracht, zie je dit terug op de overzichtspagina van het object. Vanuit hier kan je er ook voor kiezen om een tegenbod te registeren, je bod in te trekken of het bod te accepteren. Deze wijzigingen zul je vervolgens terugvinden op de overzichtspagina

Stap 7.
Je aankoop/huur nummeren

Iedere aankoop/aanhuur opdracht heeft een unieke vindcode. Je kunt zelf eenvoudig aangeven wat deze code moet zijn zodat je de opdrachten eenvoudig kunt terugvinden.

Stap 8.
Notificaties over  biedingen

Ook ontvang je natuurlijk notificaties wanneer een bod neigt te verlopen zodat je altijd op tijd actie kunt ondernemen. Deze instellingen kan je terug vinden in het notificatiecentrum.