Wat is een landingspagina en hoe gebruik ik die op mijn website?

Wat is een landingspagina en hoe gebruik ik die op mijn website?

Een landingspagina is een speciale pagina op je website waar naar toe verwezen wordt vanuit andere media, b.v. vanuit een Facebookbericht of Adwords campagne. Een goede landingspagina kan voor meer conversie zorgen.

Je kunt de bezoeker natuurlijk naar je homepage of naar een productpagina sturen maar een goede landingspagina sluit direct aan op je advertentie. De landingspagina is dus eigenlijk een pagina die bezoekers naar je website leidt en voorbereidt op het product of de dienst die je vanuit je advertentie wil laten zien. En van daaruit zien ze natuurlijk ook wat je op de rest van je website te bieden hebt.

Vaak staat de landingspagina niet in het menu omdat hij speciaal gemaakt is voor bezoekers die op je advertentie hebben geklikt. De pagina is dan ook niet gemaakt om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google.

Wat zijn de voordelen van een landingspagina?

Als je landingspagina goed aansluit op je advertentie ziet de bezoeker gelijk waar hij/zij voor gekomen is zonder te hoeven zoeken. Hierdoor zullen ze minder afhaken en zullen meer bezoekers de pagina ook daadwerkelijk lezen,

Maak je gebruik van Adwords dan kan een goede landingspagina voor lagere advertentiekosten zorgen. Adwords kijkt naar de relevantie van je landingspagina en je Adwords advertentie. Hoe beter die bij elkaar liggen, hoe beter je wordt beoordeeld en minder per klik hoeft te betalen.

In je advertentie geef je je bezoeker een goede reden om je website te bezoeken, Op je landingspagina kun je nog meer voordelen noemen en eventueel bevestigen met z.g. 'social proof' zoals reviews, qoutes of referebties.

Dit alles samen zorgt ervoor dat de conversie omhoog gaat.

Kenmerken van een succesvolle landingspagina

Zorg dat de inhoud van je landingspagina aansluit op je advertentie. De landingspagina is niet bedoeld om aandacht te trekken, dat doet je advertentie al. Het gaat er nu om de bezoeker te overtuigen.

Geef geen ellenlange lijst met specificaties maar focus op concrete voordelen. "Je houdt eindelijk tijd over doordat onze...", "Je bespaart geld dankzij onze...".

Hou het overzichtelijk en zorg voor zo min mogelijk ruis. Alle elementen die niet direct meewerken als verbinding tussen advertentie en aanbieding, kunnen weg.
Belangrijk hierbij is dat je het voor de bezoeker simpel houdt. Eén doel, één call to action.

Daarmee bedoel ik niet één button. Je mag best meerdere buttons tonen, zolang er maar één doel is. En het beste doel is een pagina waarop je iets meer ingaat op wat je aan te bieden hebt. Meer achtergrond informatie, specificaties, referenties, reviews en voorbeelden.

Een oplossing voor het bovenstaande 'ruis probleem' is dat je de voordelen, social proof en informatie opdeelt in verschillende pagina's. Deze pagina's link je aan elkaar zodat de bezoeker stap voor stap overtuigd wordt.

Geïnteresseerd?

Mocht je geïnteresseerd zijn om ook op jouw Housenet website gebruik te maken van landingspagina's, neem dan contact op met onze supportafdeling. Wij zullen er dan voor zorgen dat er op jouw website perfecte landingspagina's geplaatst worden.