Opdrachten in Kolibri

Van je opdrachtgever krijg je de opdracht om een object te verkopen. Hoe pak je dat aan? Waar kun je de gegevens over een object terugvinden? Dat wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Opdracht aanmaken

Je kunt vanuit elk scherm in Kolibri een nieuwe opdracht aanmaken.Je leest in dit artikel alles over hoe je een opdracht invoert in Kolibri.

Opdrachten overzicht

Wanneer je op 'Opdrachten' klikt kom je in het opdrachten overzicht. Hierin staan al je opdrachten. Standaard worden hier alleen de beschikbare objecten getoond. Je kunt dit aanpassen door aan de linkerkant de zoekcriteria aan te passen. Deze criteria zie je in het blauw terugkomen bovenin het scherm. Ook kun je een specifiek object opzoeken door in de zoekbalk bovenin (een deel van) het adres in te voeren.

Als je je selectie wil exporteren naar Excel, klik dan op de groene knop 'Exporteren' rechts bovenaan de lijst.

Opdracht bekijken

Vanuit het opdrachtenoverzicht selecteer je een opdracht door er op te klikken. Je kunt ook gebruik maken van het zoekveld bovenin door het adres in te typen. Kolibri zal dan automatisch de opdracht(en) vinden met dat adres. Je komt nu op de detailpagina van een object met een overzicht van de belangrijkste gegevens.

Aan de linkerkant kun je de volgende onderdelen vinden:
  • Algemeen: de belangrijkste gegevens in één overzicht.
  • Objectoverzicht.: een handig overzicht van alle door jou ingevoerde gegevens van dit object.
  • Tijdlijn: alle gebeurtenissen die met dit object te maken hebben.
  • Netwerk: gekoppelde relaties zoals bijvoorbeeld de verkoper.
  • Zoekers: de zoekopdrachten waaraan dit pand voldoet.
  • Dossier: alle documenten die bij dit object horen.
Vanuit dit scherm kun je rechtstreeks een beschikbaar pand d.m.v. de blauwe knop rechts bovenin 'Opties' als verkocht aanmerken of intrekken.

Opdracht bewerken

Objectgegevens bewerken kan door op de groene knop 'Bewerken' te klikken. Je komt dan in het bewerkingsscherm. Als je klaar bent met het bewerken van de opdracht kun je op 'Opslaan' klikken en het tabblad sluiten. Wijzigingen worden automatisch doorgestuurd naar de mediapartners waar dit object gepubliceerd is. Hier hoef je dus niets meer voor te doen.

Notities

Je kunt bij een opdracht notities toevoegen. Klik hiervoor op het paarse ikoontje rechts bovenin zodat het notitie invoerschermpje opent.

Typ je notitie in het betreffende veld (1) en klik op opslaan (2)

Je notitie wordt opgeslagen en staat nu bij deze opdracht. Door met de muiscursor boven de notitie te gaan staan zie je diverse opties, verwijderen door op het kruisje te klikken, aanpassen door op het potloodje te klikken en de notitie altijd bovenaan te laten staan door op het pinnetje te klikken.

Als er notities aan een opdracht toegevoegd zijn zie je dat in het paarse ikoontje rechts bovenin. Het cijfer geeft aan hoeveel notities er bij deze opdracht zijn.

Opdracht afronden

Een opdracht kan op verschillende manieren afgerond worden. Ga daarvoor naar het detailscherm van het object en ga naar 'Opties'.
  • Direct verkocht: dit kan alleen als je opdracht nog in concept staat. Zie dit artikel voor meer informatie.
  • Verkocht onder voorbehoud: klik op 'Transactiegegevens invoeren'. Er opent zich een scherm waarin je kunt aangeven wie het pand verkocht heeft, tot welke datum het voorbehoud loopt, op welke datum de koopakte getekend wordt, wat de transportdatum is en voor hoeveel het object uiteindelijk verkocht is. Let op: wanneer de datum voorbehoud verlopen is of helemaal niet ingevuld wordt zal het object op 'verkocht' komen te staan. Dit kan niet meer terug gedraaid worden. Je kunt een herinnering instellen die je van te voren waarschuwt wanneer er een datumvoorbehoud verloopt zodat je die op tijd kan wijzigen.
  • Verkocht/verhuurd: klik op 'Transactiegegevens invullen' en voer de gevraagde gegevens in.
  • Intrekken: klik op 'Intrekken'. Geef een reden en de datum waarom hij ingetrokken moet worden op en het object zal niet langer gepubliceerd worden.