De instellingen van Kolibri - Gebruik - Agenda

In je agenda zijn je afspraken onderverdeeld in diverse categorieën zodat je in één oogopslag kunt zien wat voor een afspraak het betreft. Deze categorieën kun je zelf beheren, je kunt nieuwe categorieën  aanmaken of bestaande categorieën verwijderen. Zo kun je je agendaweergave net zo overzichtelijk maken als dat je zelf wil.

Om je agenda categorieën te beheren klik je rechts bovenin op je accountnaam (1) en selecteer 'Instellingen' (2). Vervolgens klik je in het linkermenu op 'Gebruik (3) - Agenda (4)'.

In het scherm dat nu opent zie je alle categorieën die beschikbaar zijn. Deze zijn al onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën, Bezichtiging, Diversen, Inspectie, Opname en Tekenen akte. Deze hoofdcategorieën kunnen niet aangepast worden.

Om een nieuwe categorie toe te voegen geef je bij (1) eventueel een nieuwe kleur aan door op het gekleurde vlakje te klikken. In het veld 'Naam van de categorie' (2) geef je een naam op zodat je hem later makkelijk terug kunt vinden bij het aanmaken van een nieuw agenda item.

Bij 'Subcategorie van' (3) geef je aan in welke hoofdcategorie (Bezichtiging, Diversen, Inspectie, Opnameof Tekenen akte) je nieuwe categorie valt.

De standaard duur die een agenda item inneemt in je agenda kun je aangeven bij 'Standaard duur' (4). Je kunt bij het invoeren van een item in je agenda dat in deze categorie valt deze duur nog aanpassen.

Tenslotte kun je aangeven of er een bevestigingsmail wordt verstuurd naar gekoppelde relaties door het schuifje 'Handmatig bevestigen' (5) naar rechts te schuiven zodat het blauw wordt.

Als alles naar wens is ingevoerd dan klik je op 'Categorie toevoegen' (6) en vanaf nu is je nieuwe categorie in de agenda beschikbaar.

Al bestaande categorieën kun je verwijderen door op de drie puntjes (1) aan de rechterkant van de categorie te klikken en daarna in het popupvenstertje op het rode kruisje (2).

Je kunt ook de details van een categorie aanpassen door op het groene potloodje te klikken.

In het detailscherm pas je zaken aan als de tijdstippen waarop herinneringen moeten worden gestuurd en of dat per e-mail of SMS of beiden moet gebeuren. Ook kun je hier de standaard teksten voor deze e-mail of SMS berichten invoeren.