Ik heb een nieuwe website maar Google linkt naar de niet meer bestaande URL's van mijn oude website

Ik heb een nieuwe website maar Google linkt naar de niet meer bestaande URL's van mijn oude website

Als je een nieuwe website hebt zal Google nog enige tijd de oude, niet meer bestaande pagina's in de zoekresultaten blijven tonen. Google zegt hierover het volgende:

Als je onlangs je site hebt gewijzigd en nu verouderde URL's in de index heeft, zien de crawlers van Google dit wanneer we je URL's opnieuw crawlen. Die pagina's verdwijnen op natuurlijke wijze uit onze zoekresultaten. Je hoeft hiervoor geen dringende update aan te vragen.

Het kan enige tijd duren voordat de crawlers van Google opnieuw langskomen maar uiteindelijk zullen de foute URL's uit de zoekresultaten verdwijnen. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van Google, wij hebben daar geen invloed op.