Een nieuwe relatie toevoegen en beheren

Of je nu een huis verkoopt, een notaris inschakelt of een afspraak met een fotograaf wilt maken, bij een opdracht heb je altijd te maken met relaties. Je kunt hun contactgegevens in Kolibri invoeren en aan je opdrachten en acties koppelen.

Relaties aanmaken

Je kunt vanuit elk menu in Kolibri een relatie aanmaken.
  • Klik op 'Nieuw' en selecteer 'Relaties'
  • Geef aan of je een persoon of bedrijf wilt toevoegen
  • Vul de persoonsgegevens in en klik op 'Opslaan'

Je kunt deze persoon nu in de lijst met relaties terugvinden, vanuit een object aan een opdracht koppelen of deze persoon aan een actie toevoegen.

Relaties beheren

Aan de linkerkant kun je de volgende onderdelen vinden:
  • Algemeen: de gegevens over deze relatie.
  • Tijdlijn: alle gebeurtenissen die aan deze relatie gekoppeld zijn. Je kunt dit ook filteren op afspraken, facturen, taken en wijzigingen.
  • Netwerk: heeft deze persoon een partner of werkt hij bijvoorbeeld als aankoopmakelaar voor andere relaties in Kolibri? Je kunt hier personen aan elkaars netwerk toevoegen.
  • Opdrachten: Alle opdrachten waarin deze persoon een rol speelt staan hier. Door op een opdracht te klikken ga je ook direct naar dat pand.
  • Dossier: hier kun je bestanden uploaden.
Wil je de gegevens bij deze persoon bewerken? Klik dan bij 'Algemeen' op 'Relatie bewerken'.

Relatiegroepen

Relaties kunnen in groepen geplaatst worden door een groep te selecteren. Je kunt ook een nieuwe groep toevoegen door in dit veld een nieuwe groepsnaam in te typen.

Relaties filteren

Je kunt op de volgende manieren filteren:
  • Actieve en/of niet-actieve relaties
  • Personen en/of bedrijven
  • Plaatsnaam
  • Relatiegroep(en)

Instellingen

Wil je Kolibri nog mooier maken?
  • Ga naar 'Instellingen' en selecteer 'Relatiegroepen'
  • Geef je relatiegroepen een andere kleur